Reportaže

U Podgorici održana promocija albuma prvijenca Seke Tomičić

Crnogorska pjevačica Seka Tomičić promovisala je večeras prvi album i spot za naslovnu numeru ,,Da, to sam ja” u hotelu ,,Hilton” u Podgorici.
Bila je to veče puno emocija.
Hvala vam što ste došli da podijelite ovu moju radost. Uvijek pobjeđuje ona dječja mašta. Ovo je moj san, a vi ste u njemu. Noćas su moji snovi ispunjeni – kazala je Seka Tomičić obraćajući se posjetiocima među kojima je bio veliki broj njenih kolega muzičara i pjevača.
Album ,,Da, to sam ja” sadrži 11 pjesama. Autori su Miša Mijatović, Steva Simeunović, Miloš Mihajlović, Goran Matić Goranče, Senad Drešević, Mirsad Serhatlić, Zlatko Jovović, Senad Drešević, Leontina Vukomanović, Ruždija Krupa, Munib Alic Mak, Dražen Bakić, Zdravko Đuranović, Dejan Božović i Darko Tomičić. Na albumu su kao gosti svirali Dragan Todorović Buca, Marko Kojadinović i Slaven Knezović, dok je prateći vokal bila Suzana Branković. Miks i produkcija rađeni su u studijima Senada Dreševića, Ivana Lekića i Dejana Božovića. Album je izdat pod okriljem izdavačke kuće, ,,Grand production”.
Senad Drešević rekao je za Seku da je veliki profesionalac i da zna šta želi.
– Sa takvim je ljudima najljepše raditi – istakao je Drešević.
Mirsad Serhatlić kazao je da mu je drago što je radio sa njom na ovom albumu, te da se raduje što joj je ostvaren djevojački san. Poželio joj je uspjeh.
– Drago mi je da sam radio dvije kompozicije, ,,Ti si bol” i ,,Telepatija”. Tekst za ,,Telepatiju” radio je hit-mejker Ruždija Krupa, koji je radio i tekst za ,,Tvoja noć i moja zora”. Za drugu pjesmu ,,Ti si bol”, tekst je radio naš veliki prijatelj Zlatko Jovović, koji, nažalost, nije sa nama večeras – podsjetio je Serhatlić.
Miša Mijatović imao je sve pohvale za saradnju sa Sekom Tomičić.
– Seka je jedini pjevač, a radio sam sa svim pjevačima za ovih mojih 40 i ,,kusur” godina, koji je ušao u studio i snimio sve pjesme, a prije toga se upoznali nismo. Mi smo se telefonom u pet rečenica dogovorili o saradnji… Samo mi je žao što je nisam upoznao prije sedam, osam godina, jer ja ovakvog profesionalca i osobu koja s toliko entuzijazma, s toliko ljubavi i iskrenosti prilazi ovom poslu, nisam nikad upoznao. Siguran sam da će, kad počne aktivnije da se bavi ovim poslom, napraviti veliki pomak u karijeri i da će svaki sljedeći CD biti bolji, a ja mogu samo da obećam da ću joj raditi što bolje pjesme – poručio je Mijatović.
Zdravko Đuranović rekao je da je Seka Tomičić neko na koga je crnogorska muzička scena čekala.
Takav profesionalac, neko ko je besporočan, neko ko samo ide stepenicama ka gore, neko koga ne možete zaustaviti, neko ko voli pjesmu, voli ljude, voli kolege, to je upravo naša Seka. Kako njena pjesma kaže ,,Da, to sam ja” – kazao je Đuranović.
Ljubav prema muzici, talenat i profesionalnost pokazala je mini-koncertnim predstavljanjem albuma koji je počela pjesmom ,,Imam, a ko da nemam te”. Veliki broj kolega, saradnika i prijatelja podržao je aplauzom, povicima ,,bravo” i držanjem ritma rukama. Uživo su je pratili gitarista Kenan Kurtanović, klavijaturista Danilo Živković, harmonikaš Vidosav Lalović, dok je prateće vokale pjevala Renata Perazić.
Prikazan je potom spot za pjesmu ,,Da, to sam ja”, u režiji Dušana Šljivića. Muziku za ovu numeru napisao je Miša Mijatović, tekst Steva Simeunović, dok je za aranžman bio zadužen Miloš Mihajlović
Voditeljka je bila novinarka Grand televizije Ivana Đorđević.
Nakon promocije, Seka je kazala da se još nisu slegli utisci, ali da je ,,fenomenalan osjećaj kad se ostvari san”.
– Ponosna sam, prije svega, na sve goste koji su noćas prisustvovali promociji mog prvog CD-a, tako da im se i ovim putem zahvaljujem – rekla je Tomičić.
Prepoznala se, dodala je ona, u svakoj pjesmi na albumu.
Ja u svemu što pjevam, svemu što donosim, vidim sebe, nečiji život. Svaka pjesma ima svoju priču. Smatram da su ovo zaista dobre pjesme. Različiti su ukusi i najbolje će to publika procijeniti – istakla je ona.
Tomičić je i privrednica.
– Ja jesam neko ko se bavi sasvim drugim poslom, a pjevanje je velika  ljubav i veliko moje ostvarenje – kazala je Tomičić.
Najavila je da će ubrzo uraditi još jedan spot.
– Korak po korak, pa ćemo vidjeti. Ništa unaprijed – zaključila je Seka Tomičić.
Mnemagazin

Podeli