DruštvoVesti

Počeo sa radom SMS servis Elektronske pisarnice

U okviru Elektronske pisarnice u Gradskoj upravi Novi Pazar sa radom je počeo sms servis za građane. Preko njega, građani će moći da provere status svog predmeta, a preko sms poruke dobiće i informaciju kada je njihov predmet gotov i gdje mogu da ga preuzmu. Podsjetimo, za rad e-uprave koja uključuje i Elektronsku pisarnicu grad Novi Pazar nedavno je dobio priznanje od Nacionalne alijanse za lokalni razvoj i Stalne konferencije gradova i opština.

Elektronska pisarnica dostupna je na zvaničnom sajtu grada Novog Pazara www.novipazar.rs kao i na adresi ezahtevi.novipazar.rs.

Elektronska pisarnica je zasnovana na modelima administrativnih postupaka koje je pripremila Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Građani na portalu Elektronske pisarnice mogu pronaći sve potrebne informacije o podnesku koje mogu uputiti Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove.

Potrebno je da se građani registruju na portalu Elektronske pisarnice i podnesu zahtjev elektronskim putem Gradskoj upravi, tako će građani imati sve na svom profile. Jedan od načina je da građani preuzmu obrazac popune ga i predaju na šalteru Uslužnog centra. Građani će tada dobiti i jedinstvenu šifru koju će ukucati na portalu Elektronske pisarnice, te tako u svakom momentu moći da provjere status predmeta.

Iste informacije građani mogu dobiti i putem sms poruke, u svakom momentu znaće kom službeniku je dodjeljen predmet, da li je potrebna dopuna sa određenim dokumentima i da li je predmet završen. Kada građani završe sa određenim predmetom oni se slanjem sms-a mogu odjaviti sa servisa.

Podsjetimo, odlukom Komisije za izbor najbolje prakse u oblasti primjene principa dobre uprave na lokalnom nivou namenjenih jedinicama lokalne samouprave koje su u 2018. godini najviše doprinjele razvoju i primjeni principa dobre uprave na svojoj teritoriji, Novi Pazar je dobio prvu nagradu u oblasti “Efikasnost i djelotvornost”. Ova narada dodjeljena je Novom Pazaru za uvođenje elektornske pisarnice koja omogućava građanima djelotvornije i efikasnije pružanje usuga. Iz Gradske uprave kažu da je e-pisarnica samo početni korak u razvijanju što kvalitetnijih ulsuga prema građanima i odgovaranju na njihove potrebe.

A. Ni.

 

Podeli