Oko 200 školaraca na okružnom takmičenju u atletici

Oko 200 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola nastupilo je danas na okružnom školskom takmičenju na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, gde su odmerili snage u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama.

“Danas se navršavaju dve godine od otvaranja Atletskog stadiona u Novom Pazaru. Najmlađi uzrast je od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, zatim tu su peti i šesti, te sedmi i osmi razredi, kao i srednjoškolci. Najbolji idu u narednu fazu takmičenja”, rekla je Emka Bugarić iz novopazarskog Sportskog saveza.

Prvenstvo kraljevačkog okruga u atletici obeležili su Novopazarci, pre svih Amra Terzić, Saima Murić, Vanja Petrović, Mejra Mehmedović, Džemal i Ahmed Hasanović, Vahid Gicić, Samed Hadžić, Merva Vučelj, Lenka Nikolić, Kanita i Nejra Brahić i ostali.

“Očekujem da ćemo i na državnom školskom prvenstvu, u drugoj polovini aprila u Sremskoj Mitrovici, imati šampione. Ovde je dosta dece iz naše atletske škole, a sledi period kada najviše dečaka i devojčica dolazi u klub”, naveo je trener pazarskog kluba Ermin Ziljkić.

Osnovci i srednjoškolci nadmetali su se u sprintu i na srednjim prugama, bacanju kugle i vorteksa, te skoku u dalj i vis.

M. Minić

 

Podeli