DruštvoVesti

Sve intenzivniji radovi – od sutra krpljenje udarnih rupa

Na desnoj obali Raške u Ulici 37. Sandžačke divizije, radnici Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta počeli su danas radove na izgradnji stepeništa do sekundarnog rečnog korita. Time se, kako najavlju nadležni, zahuktava intenzivna građevinska sezona, koja još uvek znvanično nije ni počela, a već od sutra kreće i sanacija udarnih rupa.

Stepenište do sekundarnog korita na desnoj obali Raške, ranije nije postojalo. Uskoro će i tu stranu reke građani moći da koriste, a kako najavljuje direktor Javnog preduzeća za uređivavanje građevinskog zemljišta, Mujo Šaćirović u jeku sezone radiće se detaljnija sanacija.

”U narednom periodu planirana je sanacija obe strane korita reke Raške, što podrazumeva pravljenje pešačkih i biciklističkih staza”, kaže Šaćirović. Ističe da je osim ovih radova danas počelo i nasipanje seoskih puteva, a od sutra najavljuje i krpljenje udarnih rupa u gradu.

”Svedoci smo da smo ove zime, prvi put u zimskom periodu imali krpljenje udarnih rupa. Bili smo aktivni tokom čitave godine, dali smo maksimum, ali tek nam predstoji glavna sezona, jer mnoge ulice su u planu da se infrastrukturno urede”, najavljuje Šaćirović.

Prema rečima potpredsednika Sandžačke demokratske partije, Huseina Memića najintenzivnija građevinska sezona inkada biće presudna i za unapređenje uslova života stanovnicima naselja Lug, gde se, kako ističe, privodi kraju projekat parternog uređenja.

”Ovde je 9 ulaza i negde oko 350 stanova. Mi smo zadnjih godina razgovarali s meštanima i najveći problemi ovog naselja su parking mesta. Postoje tu i razne denivelacije, koje onemogućavaju da se ljudi parkiraju. Angažovali smo stručnjake da uradimo najbolje rešenje, koje će biti onako kako građani Simpo zgrada žele. To pre svega podrazumeva parterno uređenje, veliki broj parking mesta i osvetljenje. Prošle godine smo sklonili garaže, da bismo pripremili to što želimo sada da radimo”, kaže Memić i poziva meštane da daju doprinos finalnoj verzi projekta o uređenju ovog naselja.

U planu je rekonstrukcija OŠ ”Desanka Maksimović”, izgradnja velike fiskulturne sale, kao i probijanje ulice do škole. S obzirom da se menja generalni urbanistički plan za naselje Lug, Memić poziva građane ovog, ali i drugih naslja da se priključe i učestvuju u kreiranju, kako ističe, savremenijih uslova za život.

S.Lj.

Podeli