Veliki broj gostiju na Kopaoniku na kraju sezone

Na Kopaoniku ovog vikenda odmaralo je oko 9 hiljada gostiju. Na stazama je bilo preko ─Źetiri hiljade skija┼ía iako je sam kraj zimske turisti─Źke sezone.

Ski centri đÜopaonik, Stara planina i Tornik rade punim kapacitetom, ka┼żu u Skijali┼ítima Srbije.

“Skijali┼íta Srbije ─çe od 18. do 24. marta odobravati popust od 20 posto na ski karte. Popust tokom ovih sedam dana ─çe va┼żiti za karte od poludnevne do sedmodnevne, kao i za no─çne ski karte”, rekao je RTV Novi Pazar rukovodilac Ski centra na Kopaoniku Darko Jovanovi─ç.

Na stazama đÜopaonika ima novih 20 centimetara snega i u narednom periodu ─çe uslovi za skijanje biti odli─Źni.

Ovog vikenda zavr┼íen je i Muzic week festival. U zavr┼ínici su nastupili Lepa Brena i D┼żenan Lon─Źarevi─ç

Javno preduze─çe Skijali┼íta Srbije i humanitarna organizacija NURDOR organizuju humanitarnu ski trku 23. marta sa po─Źetkom u 12 ─Źasova na đÜopaoniku, na stazi đÜaraman greben.

“Ove godine, tradicionalna ski trka Skijali┼íta Srbije ─çe imati humanitarni karakter pod sloganom ÔÇťI ja se borim!ÔÇŁ, a sredstva koja se prikupe ─çe i─çi za izgradnju i opremanje nove Roditeljske ku─çe u Beogradu”, objasNio je Jovanovi─ç.

Svi zainteresovani skija┼íi i borderi i ljubitelji planine mogu da se prijave za u─Źe┼í─çe na trci putem sajta Skijali┼íta Srbije ili na prodajnim mestima TSO Ra┼íka i Upravna zgrada (nekada┼ínja ÔÇť┼ŻicaÔÇŁ) na đÜopaoniku. đÜotizacija za u─Źe┼í─çe na trci je od 1000 dinara pa navi┼íe. Zainteresovani koji ne skijaju, a ┼żele da doniraju novac to mogu da u─Źine uplatom na ┼żiro ra─Źun NURDOR-a (170-30010715000-82) uz napomenu Humanitarna ski trka ÔÇťI ja se borim!ÔÇŁ ili da kupovinom majice ili ka─Źketa daju svoj doprinos akciji.

Nacionalno udru┼żenje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji le─Źene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, prakti─Źno i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpo─Źinju dugu i neizvesnu borbu za izle─Źenje svojih mali┼íana. Tokom petnaest godina rada udru┼żenje je pokrenulo brojne projekte, od kojih su mnogi po prvi put sprovo─Ĺeni u Srbiji i koji su zna─Źajno doprineli pobolj┼íanju kvaliteta uslova le─Źenja de─Źjeg kancera u na┼íoj zemlji: ┼íest rehabilitacionih kampova za izle─Źenu decu godi┼ínje; pet Roditeljskih ku─ça u Beogradu, Novom Sadu i Ni┼íu; izgradnja novog de─Źjeg hemato-onkolo┼íkog odeljenja u Ni┼íu; nedeljne radionice psiho-socijalne podr┼íke za decu i roditelje; edukacija volontera, roditelja, medicinskog osobljaÔÇŽ

Podeli