DruštvoVesti

Veliki broj gostiju na Kopaoniku na kraju sezone

Na Kopaoniku ovog vikenda odmaralo je oko 9 hiljada gostiju. Na stazama je bilo preko četiri hiljade skijaša iako je sam kraj zimske turističke sezone.

Ski centri Кopaonik, Stara planina i Tornik rade punim kapacitetom, kažu u Skijalištima Srbije.

“Skijališta Srbije će od 18. do 24. marta odobravati popust od 20 posto na ski karte. Popust tokom ovih sedam dana će važiti za karte od poludnevne do sedmodnevne, kao i za noćne ski karte”, rekao je RTV Novi Pazar rukovodilac Ski centra na Kopaoniku Darko Jovanović.

Na stazama Кopaonika ima novih 20 centimetara snega i u narednom periodu će uslovi za skijanje biti odlični.

Ovog vikenda završen je i Muzic week festival. U završnici su nastupili Lepa Brena i Dženan Lončarević

Javno preduzeće Skijališta Srbije i humanitarna organizacija NURDOR organizuju humanitarnu ski trku 23. marta sa početkom u 12 časova na Кopaoniku, na stazi Кaraman greben.

“Ove godine, tradicionalna ski trka Skijališta Srbije će imati humanitarni karakter pod sloganom “I ja se borim!”, a sredstva koja se prikupe će ići za izgradnju i opremanje nove Roditeljske kuće u Beogradu”, objasNio je Jovanović.

Svi zainteresovani skijaši i borderi i ljubitelji planine mogu da se prijave za učešće na trci putem sajta Skijališta Srbije ili na prodajnim mestima TSO Raška i Upravna zgrada (nekadašnja “Žica”) na Кopaoniku. Кotizacija za učešće na trci je od 1000 dinara pa naviše. Zainteresovani koji ne skijaju, a žele da doniraju novac to mogu da učine uplatom na žiro račun NURDOR-a (170-30010715000-82) uz napomenu Humanitarna ski trka “I ja se borim!” ili da kupovinom majice ili kačketa daju svoj doprinos akciji.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana. Tokom petnaest godina rada udruženje je pokrenulo brojne projekte, od kojih su mnogi po prvi put sprovođeni u Srbiji i koji su značajno doprineli poboljšanju kvaliteta uslova lečenja dečjeg kancera u našoj zemlji: šest rehabilitacionih kampova za izlečenu decu godišnje; pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu; izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu; nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje; edukacija volontera, roditelja, medicinskog osoblja…

Podeli