HronikaVesti

Novopazarac osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja dečaka

U novopazarskom Višem tužilaštvu danas je saslušan Denis Čolaković (28), fudbalski trener, koji je pre dva dana uhapšen zbog sumnje da je, od leta prošle godine, u svom stanu silovao i seksualno iskorišćavao 15-godišnjeg dečaka, učenika osmog razreda jedne ovdašnje osnovne škole, kome je bio trener.

Tokom saslušanja, trener je u potpunosti priznao krivično delo i sa Višim tužilaštvom sklopio sporazum na osnovu kojeg će u zatvoru da provede sedam godina. Osuđen je i za nezakonito posedovanje vatrenog oružja, jer mu je u stanu pronađen i pištolj. Do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne ostaće u pritvoru.

Portparol Višeg tužilaštva u Novom Pazaru Asmir Mehović izjavio je da je osumnjičeni priznao izvršenje krivičnog dela silovanje u produženom trajanju.

“Sa njim je sklopljen sporazum o priznanju krivičnog dela, koji je prihvatio i Viši sud, a na osnovu kojeg je Čolaković pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora. On će ostati u pritvoru do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne”, kazao je Mehović.

Za izvršenje krivičnog dela silovanje, stav treći koji se odnosi na maloletnike, ne postoji uslovni otpust tako da će Čolaković morati da odsluži svih sedam godina zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su mediji došli proteklih dana, Denis Čolaković je trenirao dečaka, a u jednom trenutku mu je predložio da dođe kod njega u stan kako bi mu pokazao neke šeme iz fudbalske taktike. Govorio mu je da je veliki talenat, pred kojim je blistava karijera, a kada je mališana primorao na seksualni odnos, zapretio mu je da ne sme nikome ništa da priča. Dečak se povukao u sebe, i svi u školi i kući i okruženju primetili su da se sa njim nešto čudno dešava. Ipak, poverio se školskom pedagogu i psihologu i ispričao im šta mu se događa, pa je škola odmah o tome obavestila roditelje i policiju.

Sklapanjem sporazuma sa tužilaštvom, verovatno će ostati neispitano da li je trener silovao i seksualno iskorišćavao još neke dečake u Novom Pazaru i da li je u Austriji, gde je takođe radio kao trener, a bio je i hapšen, odgovarao zbog istog krivičnog dela, pišu Večernje novosti. Prema nezvaničnim informacijama, u Austriji je bio osuđen na tri i po godine zatvora.

Osuđeni se sve donedavno prezivao Turković, ali je iz zasada nepoznatih razloga odlučio da promeni prezime u Čolaković. Verovatno je hteo da sakrije deo prošlosti, posebno boravak u Austriji.

Silovanje dečaka samo je nastavak “crne serije” pedofilije u ovom kraju. Prošlog leta u selu Suvi Do na Pešteri uhapšen je nastavnik R. M. (60), koji je u zbornici ljubio i po intimnim delovima tela dodirivao 13-godišnju učenicu. Optužen je za nedozvoljene polne radnje, a suđenje je u toku.

Pre mesec i po, u Tutinu je uhapšen nastavnik fizičkog O. A. (65), koga je 13-godišnja učenica prijavila da ju je silovao i da je dve godine sa njom imamo seksualne odnose u svlačionici fiskulturne sale. On je u pritvoru, gde čeka na suđenje.

U pritvoru je i poznati novopazarski pekar N. G. (50), koga je maloletni dečak prijavio za seksualno iskorišćavanje. Optužnica je već napisana i uskoro će početi suđenje.

U zatvoru je i Novopazarac E. D. (36), koji je pre mesec dana u ulazu zgrade “Bor” seksualno uznemiravao 12-godišnju devojčicu, kojoj je obećavao da će joj omogućiti da bude manekenka. Sumnja se da je E. D. istoga dana pokušao i da u ulazu Lučne zgrade seksualno iskoristi dvanaestogodišnju devojčicu, koja je uspela da pobegne.

 

 

 

 

Podeli