DruštvoVesti

Sve bolji uslovi za lečenje u Opštoj bolnici Novi Pazar

Služba nefrologije dobila je trinaest novih aparata za hemodijalizu koji su juče osposobljeni za rad a i završena je obuka lekara koji će raditi na njima. Reč je o najnovijim aparatima poslednje generacije koji mogu vršiti sve vrste dijaliznih procedura. Nabavkom ovih aparata, kako ističe direktor Opšte bolnice Novi Pazar, dr Meho Mahmutović, odeljenje hemodijalize postaje jedan ozbiljan hemodijalizni centar. On je naglasio da  vrednost aparata iznosi oko 18 miliona dinara.

Zahvaljujući menadžmentu Opšte bolnice na čelu sa direktorom dr Mehom Mahmutovićem, nastavljena je kontinuirana akcija zanavljanja hemodijalizne opreme. “Ovo su aparati koji su poslednja reč tehnike i koji mogu da vrše sve vrste dijaliznih procedura, a za Nefrološko odeljenje najznačajnija je mogućnost rada hemodijafiltracije na svim aparatima, što do sada nije imalo”, kazao je dr Meho Mahmutović.

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović i upravnik ove zdravstvene ustanove dr Alan Kurpejović, juče su posetili Opštu bolnicu Studenica u Kraljevu koja se odnosila na poslovno tehničku saradnju. Oni su razmenili iskustva i dobili savete kakva je procedura za nabavku totalnih endoproteza kuka. Kako ističe dr Kurpejović, operacije te operativne tehnike kuka moći će da se obavljaju kod nas za manje od dva meseca.

Menadžment Opšte bolnice Novi Pazar i ubuduće će raditi na unapređenju zdravstva a u korist svih pacijenata kako bi dobili što bolje i kvalitetnije lečenje.

 

B.V.

Podeli