DruštvoVesti

Cveće za dame treće dobi

Članice Saveta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti Grada Novog Pazara obradovle su korisnice Gerontološkog centra. U susret Međunarodnom danu žena za dame treće dobi obezbeđeni su pokloni.

U susret 8.-om martu članice Saveta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti posetili su korisnice gerontološkog centra. Svi su slavili, a dame su dobile i poklone. Ispred ovog gradskog Saveta Ulfeta Demčović kaže da joj je drago što su se žene u ovoj ustanovi obradovale, ističe da je najveća nagrada osmeh na licima korisnica. Demčovićeva dodaje da je ovo prva poseta, ali da će se truditi da obeležavanje 8.marta na ovaj način u Gerontološkom centru postane tradicija. One su posetile i darovale i one dame treće dobi, koje su nepokretne.

Cvet za dan žena, članice Saveta za rodnu ravnopravnost podelile su i radnicama ove instutucije, koje se brinu da boravak korisnika u Gerontološkom centru u Novom Pazaru bude što ugodniji.

U znak zahvalnosti uprava ove institucije za stara lica obezbedila je uzvratane poklone za gošće, koje su današnji dan damama učinile posebnim.

U restoranu je organizovana je i prigodna proslava,na kojoj su se članice ovog saveta družile sa damama.

Savet za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti realizovao je i projekat 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Cilj je bio poboljšanje položaja žene u društvu i povećanja svesti o rodnoj ravnopravnosti u zajednici.

Podeli