DruštvoVesti

Završene “Dugine” Filmske večeri

Centar za djecu i mlade “Duga” u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji organizovao je u periodu od novembra do marta projekcije dokumentarnih filmova iz serijala “U mreži” fondacije “Share”, a koje govore o medijskoj pismenosti.

Teme prikazanih filmova odnosile su se na komunikaciju, digitalizaciju, slobodu medija, privatnost, slobodu govora, nove medije, sigurnost i internet. Svake nedjelje mladi su nakon projekcije učestvovali u diskusiji. Kao moderatori diskusija sa mladima u programu su učestvovali novinari Katarina Radović, Armin Šaljić i Amela Bajrović, komunikolog Hana Salihagić, dr Elma Šabanović i doc. dr Aleksandar Ivanović. Veliki broj mladih prošao je kroz projekat. Posebno interesovanje pokazali su, navode iz “Duge”, učenici Gimnazije drušveno- jezičkog smjera koji su sa profesoricom Nađom Dubarić redovno posjećivali projekcije.

Studenti i srednjoškolci koji su bili najredovniji posjetioci projekcija kao nagradu su dobili putovanje u Beograd i učešće na 66. Martovskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Pored Adalete i Aleksandra nagrađeni su i Anes Sinanović, Marija Drobnjak, Emin Šaćirović i Semina Rebronja.

A. Ni.

       

 

Podeli