DruštvoVesti

Čistoća je pola zdravlja

Centar za decu i omladinu “Duga” u saradnji sa lokalnom samoupravom i Zavodom za javno zdravlje, a u okviru svojih redovnih aktivnosti, organizovao je danas “Eko edukaciju” za decu petog i šestog razreda OŠ” Desanka Maksimović”. Predavanje o očuvanju životne sredine održala je Malića Plojović iz Odeljenja za zaštitu životne sredine a o higijeni i očuvanju zdravlja dr Selma Bihorac iz Zavoda za javno zdravlje.

“DUGA” već pune tri godine sprovodi “Eko edukaciju” za decu svih školskih uzrasta. Danas su kroz “Eko edukaciju” prošli učenici petog i šestog razreda OŠ “Desanka Maksimović”. Muamera Mulić iz Centra za decu i omladinu “Duga” kaže da je “Eko edukacija” stalna aktivnost koja traje tokom cele godine a sprovodi se već pune tri godine.

Malića Plojović iz Odeljenja za zaštitu životne sredine kaže da su deca bila zainteresovana za predavanje i postavljala dosta pitanja što je i bio cilj da nauče kako je samo malo potrebno da vode računa o okolini u kojoj žive a to njihovo malo znači mnogo.

U današnju “Eko edukaciju ” bio je uključen i Zavod za javno zdravlje ispred kojeg je dr Selma Bihorac deci govorila o značaju lične higijene.

Deca kažu da su bila zadovoljna predavanjem i da su danas naučili mnogo korisnih stvari i da to njima puno znači.

Ovakve edukacije veoma su značajne ne samo za decu već i odrasle, a budimo iskreni, ima i onih koji daju loš primer mlađim generacijama tako što na razne načine uništavaju životnu sredinu , tako da nije zgore da se podsete kako se čuva priroda a možda i nauče nešto upravo od ove dece koja su shvatila ozbiljnost koliko je važno voditi računa o okolini u kojoj žive.

B.V.

Podeli