Kultura

Premijerno prikazana predstava “Novogodišnja čarolija”

Predstava “Novogodišnja čarolija” premijerno je izvedena danas u Kulturnom centru Novi Pazar. Izvedena je pred velikim brojem dece iz osnovnih škola, među kojima su bila i deca korisnici Udruženje za pomoć osobama sa autizmom, tako da je Kulturna sala bila ispunjena dečijim smehom.

Regionalno pozorište Novi Pazar ovu predstavu danas je izvelo u tri termina.

“Sutra nastavljamo na matičnoj sceni ovde u Regionalnom pozorištu i igramo ovu predstavu u četiri termina. Nakon toga idemo u škole koje su malo dalje od centra grada tako da smo zaista zadovoljni. Posebno mi je drago da su mališani koji su odgledali ovu predstavu odreagovali veoma burno”, rekao je direktor Regionalnog pozorišta, Seadetin Mujezinović.

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom učestvovalo je u predstavi, uključujući svoje korisnike. Poruka performansa bila je “Zajedno možemo sve”.

“Na najbolji mogući način predstavili smo našu decu i poslali poruku građanima da mi postojimo i da zajedno možemo sve. Ovo je samo jedna od akcija koje smo sproveli. Do kraja godine imaće još par aktivnosti u vidu predavanja, dočeka Nove godine i podele paketića, čak i jedno književno veče”, rekao je predsednik Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, Jusuf Džanković.

Predstava “Novogodišnja čarolija” rađena je u produkciji Regionalnog pozorišta. Naši glumci radili su tekst, muziku, scenografiju i kostime. Predstava će sutra biti izvedena u četiri termina.

N. H.

Podeli