Društvo

Mališani brinu o starima

Dečiji hor osnovne škole Bratsvo i hor “Leptirići” posetio je Gerontološki centar i za korisnike ove ustanove organizovao prigodan program. Na ovaj način najmlađi su pokazali da misle na stare osobe i izrazili zadovoljstvo što su bili u prilici da im ulepšaju bar jedan dan.

Korisnici Gerontološkog centra veselili su se i pevali zajedno sa mališanima iz dečijeg hora osnovne škole Bratstvo i hora “Leptirići”. Istakli su da za sve njih ovo mnogo znači i da se svaki put obraduju ovakvim i sličnim aktivnostima.

Ispred Gerontološkog centra kažu da se maksimalno trude da korisnicima ove ustanove ispunjavaju slobodno vreme.

“S obzirom da su u Gerontološkom centru svi smeštajni kapaciteti popunjeni mi imamo obavezu i odgovornost prema našim korisnicima da im svakodnevno ispunimo njihovo slobodno vreme”, rekao je upravnik Gerontološkog centra, Enver Daca.

Nastavnica muzičke škole, Ana Maksimović, istakla je da je ovo drugi put da hor posećuje Gerontološki centar i da su mališani iskazali veliko interesovanje za dolazak.

Dečiji hor osnovne škole Bratstvo i hor “Leptirići” nastaviće sa ovakvim aktivnostima i trudiće se da stalno ulepšavaju dane korisnicima ove ustanove.

N. H.

 

Podeli