Društvo

Kolubarska ulica asfaltirana

Krak Kolubarske ulice danas je asfaltiran. Predstavnici gradske uprave najavljuju da će svaki sunčan dan biće iskorišćen da se završe započeti infrastrukturni radovi u novopazarskim ulicama.
Ulica Kolubarska sada izgleda lepše, a blato je već od ove zime prošlost za meštane koji ovde žive. Kažu da sada imaju bolje uslove za život, te da su srećni što je put do njihovih kuća sređen.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović kaže da se sa radovima neće stati sve dok to budu dozvoljavali vremenski uslovi. Prethodno je asfaltiran krak Ulice generala Živkovića u dužini od 280 metara, a danas je mehanizacija radila i u Kolubarskoj, koja je 41 infrastrukturno sređena ulica u ovoj godini. Za sutra je najavljeno asfaltiranje prvog kraka Ulice 8.marta.

„Uporedo se sređuju brojne ulice. Plato kod zgrade Bor, gde je planirano da se uradi parking i parterno uređenje, radi se u naselju Blaževo, još jedan krak ulice generala Živkovića, Ulica Rama Rožajca, gde je urađena kompletna komunalna infrastruktura, u Muru se radi ulica, jedno sokače u naselju Jalija, koje je malo, ali veoma značajno za meštane, koji žive u tom delu gradu“, rekao je Hasanović.

Hasanović očekuje da će ugovorenih 36 ulica biti preneto za sledeću građevinsku sezonu. Zima će biti iskorišćena za pripremu projektno -tehničke dokumentacije, a gradska uprava će kao i svake godine sprovesti kampanju „Imam ideju“, kako bi saznali koji su to problemi građana i u skladu sa njihovim potrebama pripremali projekte.

 

Podeli