Društvo

Razmena znanja i iskustva i sa američkim lekarima

Tim eminentih profesora iz Amerike koji je posetio Opštu bolnicu u Novom Pazaru učestvovao je u prezentaciji koja je organizovana u Emrović Raju. Za naše lekare to je bila prilika da razmene iskustva sa američkim kolegama, ali i da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u medicini.

“Velika nam je čast što imamo prilike da čujemo predavanja eminentnih stručnjaka. Imali smo mogućnost da razmenimo iskustva sa njima, da vide u kakvim uslovima mi radimo i kakvi smo stručnjaci. Meni je posebno bitno da su oni izuzetno zadovoljni onim što su videli”, rekao je direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović, pozdravljajući sve prisutne.

Lekari Opšte bolnice u Novom Pazaru imali su prilike da u Emrović Raju čuju najnovija saznanja i iskustva svetskih lekara i da unaprede znanje.

“Imamo prilku da prvi put u našem gradu čujemo eminentne profesore iz Sjedinjenih Američkih Država koji su govorili na temu “Lečenje bolesti” koje su naša svakodnevna praksa. Drago nam je što ćemo imati prilike da ih čujemo i razmenimo iskustva u pristupu lečenja ovakvih bolesti. Posebno bih istakao da su predavači lekari sa dugogodišnjim i kliničkim i iskustvom u edukaciji lekara koja svoja predavanja drže širom sveta, tako da je ovaj sastanak od velikog značaja za nas”, rekao je načelnik internog odeljenja, Suad Ćatović.

Jedan od predavača bio je i američki ortoped, Brick Lantz koji je govorio o sportskim povredama, a inače bavi se zamenom ligamenata, operacijama zglobova i artroskopijom.

Na skupu je ocenjeno da su ovakvi susreti i saradnja sa medicinskim stručnjacima širom sveta od izuzetnog značaja za unapređenje naše zdravstvene ustanove.

N. H.

Podeli