Društvo

Predškolci i osnovci se družili sa gradonačelnikom Novog Pazara

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac upriličio je danas prijem za predškolce i učenike osnovnih škola . Mališani su za gradonačelnika priredili poklon i prigodan program, a on im je osim slatkiša koji su ih dočekali na stolu, odgovarao na mnoga pitanja. Posjeta Gradskoj upravi dio je programa “Dječije nedjelje” kako bi se mališani upoznali sa gradonačelnikom

Sala za sastanke u Gradskoj upravi danas je bila ispunjena dječijom pjesmom i osmjesima. Djeca su imala priliku da se upoznaju sa prvim čovjekom Grada i pokažu mu ono što su naučili.”Danas sam imao zadovoljstvo da primim najbolje i najljepše goste . To je dio posla koji daje nadu za dalji rad . Naša su djeca bogatsvo ovoga grada i naša obaveza je da im stvaramo što bolje uslove za njihovo odrastanje, školovanje i život, jer oni su oni naša bubudćnost.” kazao je gradonačelnik Biševac.

Osim pjesmica i recitacija koje su pripremili za gradonačelnika, učenici su imali i pitanja za njega. Armin Zukorlić iz OŠ “Vuk Karadžić” je gradonačelnika pitao da li put kod kružnog tokau centru grada može da se zatvori a da se otvori neko lijepo šetalište. “Danas mi je bilo prelijepo, prvo što sam postavio pitanje gradonačelniku i zato što je on to moje pitanje prihvatio kao da sam odrastao a ne kao da sam neko dijete. I sviđa mi se što sam se upoznao sa gradonačelnikom.”

Meknunu Šačić, učenica Osnovne škole “Halifa bin Zaid Al Nahjan“ zanimala je sigurnost učenika na putu do škole. “Bio sam prijatno iznenađen njihovom ozbiljnošću , kako su mali a tako ozbiljni i ozbiljna pitanja postavili. Tako da sigurno Novi Pazar ima budućnost sa ovom djecom.” poručio je Gradonačelnik.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, dječiji osmjesi preselili su se na gradski trg gdje su djeca mogla slobodno da crtaju i izraze svoju kreativnost.

E. Mašović

Podeli