DruštvoVesti

Zukorlić širi paniku, dok nadležni tvrde da nije bilo pokušaja otmica

Tragom informacija da su deca u naselju Dojeviće kidnapovana, došli smo do podataka od nadležnih institucija da je to netačno, te da je ovaj slučaj izmišljen.

„Dete za koje su nam rekli da je nestalo, bilo je kod kuće, samo nije išlo u školu“, nezvanično potvrđuju nadležni.

Podsećamo, na društvenim mrežama, od juče se pojavilo upozorenje da se obrati pažnja na decu, jer je neko u crvenom neregistrovanom automobilu nudio slatkiše deci kod škole u Selakovcu.

Ove informacije su kako nam je potvrđeno u Policijskoj upravu  netačne i izmišljene.

Međutim, portal blizak Mumaeru Zukorliću širi paniku prenoseći netačne informacije.

“Nekoliko lica u crvenom automobilu bez registarskih tablica nudi deci slatkiše pokušavajući ih namiti na taj način. Zabeleženo je više slučajeva. Poslednji danas na Dohoviću”, napisao je Sandžak press i preneo Zukorlićevu, za mnoge roditelje, uznemirujuću poruku.

“Ovim povodom oglasio se i  Muamer Zukorlić na svom Facebook profilu. Zbog informacije da se danas dogodio pokušaj otmice dece ispred škola na Dohoviću i u Selakovcu u Novom Pazaru pozivam ministra Nebojšu Stefanovića da uputi adekvatan broj policajaca radi zaštite dece od potencijalne opasnosti. Loša vlast, deca ugrožena! 10 godina “uspeha”?” navodi  Zukorlić, opet koristeći priliku da “blati” političke neistomišljenike, pa i šireći laži i dižući paniku među najosteljivijim, a to su roditelji koji brinu o svojoj deci.

U toku je predizborna kampanja za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće, pa Zukorlić koristi svaku priliku da bude u centru pažnje. Juče su izmanipulisani građani s  kojima su Zukorlićevi saradnici pokušali da nenajavljeni uđu u kabinet gradonačelnika i izazovu incidete. Isto pokušavaju i danas sa meštanima Selakovca. Nedavno je njegova politička partija organizovala i skup nakon tragedije tokom velikog požara, koristeći emocije građana, pokušavajući da okrive gradske vlasti, iako je odgovornost bila na Vatrogasno-spasilačkoj jedinici. Ranije, je izmanipulisan i profesor Ćamil Juković, koji je na lečenju u Novopazarskoj banji, kog su Zukorlić i njegovi saradnici maksimalno iskoristili za sopstvenu promociju. Manipulacije su u poslednje vreme njegov glavni “mehanizam” za sticanje “političkih poena”.

 

Podeli