Društvo

Svečana dodela indeksa brucošima

Državni univerzitet u Novom Pazaru svojim studentima omogućava kvalitetno obrazovanje i sticanje znanja koje mladim ljudima omogućava da samostalno kreiraju sigurniji put u sopstvenu budućnost- rekao je danas na svečanosti povodom prijema studenata prve godine osnovnih i integrsanih akademskih studija rektor ovog Univerziteta prof. dr Miladin Kostić.

U obraćanju trinaestoj generaciji studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru, u kojoj je preko 800 devojaka i mladića, rektor Kostić je naglasio da se uslovi studiranja u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi iz godine u godinu poboljšavaju jer je osnovni i nepromenjivi princip „da student bude u centru obrazovnog procesa i da će svi zahtevi i sugestije koji vode unapređenju kvaliteta obrazovanja uvek biti prihvaćeni“.

“Vaš jedini zadatak je da vredno učite, jer će od toga zavisiti vaša budućnost i budućnost vaše porodice, grada i države, kojima ćete se tako na najbolji način odužiti”, naglasio je rektor Kostić.

Rektor Kostić je predstavio svoj rukovodeći tim u kome su: prorektor za nastavu prof. dr Bratislav Mirić i prorektor za nauku prof. dr Zoran Marković. Studentima sa pojedinačnih studijskih programa rektor je simbolično uručio indekse. Prilikom podele indeksa studenti su bili u prilici i da upoznaju svoje nastavnike, ali i da kažu kako je osećaju povodom upisa na fakultet.

Nastava za sve godine studija i sve studijske programe počinje sutra, 2. oktobra.

 

Podeli