2CELLOS na Kalemegdanu 8. septembra

Muzički dvojac 2CELLOS, Stjepan i Luka, održaće 8. septembra koncert u Beogradu, na Kalemegdanu.

“Radujemo se ponovnom dolasku u Beograd. I ovu turneju smo započeli u Beogradu sa fenomenalnim koncertom u Areni. Publika je fantastična, reaguje od prve pesme. Koncert na otvorenom je poseban doživljaj, ali i veći izazov. Kalemegdan je prelep, dođite u što većem broju da uživamo zajedno”, poručuje Luka.

Dvojac je završio novi album.

“Vraćamo se korenima, obradama pop i rok hitova. Prvu pesmu smo već ekranizovali ‘Eye of the Tiger’, nadamo se da vam se dopada. Mi i sviramo samo ono što se nama dopada. Za Beograd smo već spremili repertoar. Krenućemo mirno, sa filmskom muzikom i onda energični deo. Biće ludo, obećavamo”, dodaje Stjepan.

Novi studijski album, “Let There Be Cello” (Sony Music Masterworks/Menart) koji će izaći na jesen koproducirali su Šulić i Hauser, zajedno sa Filipom Vidovićem, a u kolekciju pesama uključuju i dve obrade velikih prošlogodišnjih pop hitova – Ed Širanovu  “Perfect” i “Despacito” Luisa Fonsija, omiljeni spot 2CELLOS fanova, koji je ukupno prikupio preko 30 miliona pregleda na Youtube kanalu. Poznato je da Luka i Stjepan vole dobru gitarsku muziku, pa će se na novom albumu naći i obrada kultne “Eye of the Tiger” grupe Survivor kao i hit grupe “The White Stripes” – “Seven Nation Army”, koji su kao duo premijerno izveli na finalu UEFA Lige Šampiona u Ukrajini.

Nove visine u njihovom viđenju sviranja čela donose obradama klasika poput “Imagine” Džona Lenona, “Hallelujah” Lenarda Koena, ali i u nikada pre izvođenim, njihovim originalnim kompozicijama “Concept2”, “Cadenza”, koje pružaju potpuno novo iskustvo u slušanju 2CELLOS.

Da bi fanovima pružili uvid u novo muzičko poglavlje svoje diskografije, 2CELLOS su objavili svoje izdanje Vivaldijeve “Oluje” (“Četiri godišnja doba: Leto”). Spot za pesmu snimili su u Hrvatskoj, na vrhu stenovitog brda, sa munjama i gromovima i kišom, a dinamične kamere na pravi način prate dramu i napetost koja se krije u Vivaldijevoj kompoziciji

“Volimo dramu kod Vivaldija. Zato smo želeli da donesemo 2CELLOS oluju u jedno od njegovih najpoznatijih radova”, objašnjavaju 2CELLOS.

Karte za beogradski koncert mogu se kupiti na svim Eventim prodajnim mestima.

Nastup će početi u 20 časova.

Podeli