Kultura

Trijumf učenika Muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Aranđelovcu

Učenici osnovne Muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Novog Pazara osvojili su tri prva, tri druga i jedno treće mesto na Medjunarodnom muzičkom festivalu u Arandjelovcu. Oni su na taj način nastavili niz odličnih rezultata novopazarske muzičke škole na ovom festivalu koji traje do 19.marta.

Ana Simović, Ema Nurković i Lina Hodža samo su deo uspešnog tima učenika novopazarske muzičke škole Stevan Mokranjac koja se odlično prikazala na Medjunarodnom muzičkom festivalu u Arandjelovcu. Njih tri su osvojile dva prva i jedno drugo mesto i na divan način reprezentovale svoj grad.

Ove tri talentovane pijanistkinje u Arandjelovcu je pratila nastavnica Jelena Popović koja je prezadovoljna uspehom svoji đaka.

“Veoma sam zadovoljna onim što su naši đaci prikazali u Aranđelovcu gde je konkurencija bila stvarno jaka. Naši učenici bil isu bolji od vršnjaka iz Rusije, Bih, Crne Gore i Makedonije”- kaže Popović.

Ona se posebno zahvalila lokalnoj samoupravi i sponzorima koji uvek pomažu učenicima ove škole.

Medjunarodni muzički festival u Arandjelovcu traje do 19. marta 2018. godine u Aranđelovcu za solo pevanje, klavir, harmoniku, violinu i komplementarni klavir, za učenike osnovnih, srednjih muzičkih škola i za učenike osnovnih i master akademskih studija.

K.Radović

Podeli