Društvo

Za bolju komunikaciju roditelja i djece

“Logocentar za razvoj i igru” je Udruženje koje je osnovano da pruža podršku roditeljima i djeci koje imaju smetnje u razvoju. Članovi ovog udruženja posjetili su Novi Pazar, u cilju uspostavljanja što bolje komunikacije roditelja i djece, ali i ako je već došlo do problema , pronalaženje najboljeg načina da se djeci pomogne.

Svi logopedi su složni u jednom, a to je da sa djecom od najranijeg  perioda treba uz osmjeh i igru raditi, pričati otvoreno o svemu, ne dozvoljavati da se dijete zabavlja uz TV ekrane, jer , tvrde, takav vid zabavljanje djece može samo da im škodi, trenutno, ali itekao u kasnijem periodu.

Logoped iz  OŠ “Bratstvo”, Teodora Drašković, ističe da je djeci školskog uzrasta sve teže da se koncentrišu, te da školovanje treba prilagoditi današnjem vremenu na najbolji i najkvalitetniji način.

Udruženje  “Logocentar za razvoj i igru” planira i realizaciju projekata na temu: defektološke, logopedske, psihološke, otorinolaringolške, psihijatrijske, pedijatrijske i internističke rane dijagnostike, pripreme djece za socijalnu integraciju u školi kao i druge teme koje se odnose na podsticanje razvoja djece, senzorne integracije djece sa smetnjama u razvoju.

 

I. Hodžić

Podeli