Društvo

Direktori zdravstvenih ustanova o planovima u zdravstvu

 

Danas je u Zavodu za javno zdravlje u Novom Pazaru održan sasatanak svih direktora zdravstvenih ustanova i predstavnika lokalne vlasti za područje koje ova ustanova pokriva. Cilj sastanka je sagledavanje problematike u ovoj oblasti i unapređenje zdravstva u Novom Pazaru i Tutinu.

Na ovaj sastanak pozvani su direktori zdravstvenih ustanova, oba doma zdravlja u Novom Pazaru i Tutinu, Opšte bolnice, Bolnice Novopazarska banja, predstavnik Republičkog zdravstvenog osiguranja i predstavnici lokalne samouprave zaduženi za zdravstvo.

„Cilj ovog sastanka je da razmenimo informacije, da vidkimo koji problemi tište ove zdravstvene ustanove i da shodno tim problemima napravimo jednu strategiju njihovog rešavanja. Sve u cilju da približimo zdravstvenu zaštitu svakom pacijentu ponaosob“, kaže dr Šefadil Spahić, direktor ZZJZ.

U drugom delu sastanka predstavnici Zavoda izneli su statističke podatke o bolestima koje su prisutne na ovom području i predložili mere koje će se preduzimati u narednih deset godina.

Na ovom sastanku bilo je reči i o aktuelnoj situaciji sa epidemijom morbila i merama koje se preduzimaju za njeno suzbijanje.

 

Podeli