PolitikaVesti

Zukorlić osvojio deset puta manje glasova nego što je bilo nevažećih listića

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića doživela je debakl na beogradskim izborima sa osvojenih 0,16 % glasova , što je daleko ispod cenzusa za manjinske stranke. Zukorlić je osvojio deset puta manje glasova nego što je bilo nevažećih listića na ovim izborima.  Ovo je, ocenjuje se, sramotni rezultat Zukorlićeve stranke u prestonici, uprkos aktivnoj kampanji i prevelikim nerealnim očekivanjima.

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića doživela je debakl sa osvojenih 0,16% glasova, što je daleko od prirodnog cenzusa za manjinske stranke 0,9 %, koliko je bilo potrebno. Ovo je sramotni rezultat Zukorlićeve stranke u prestonici, uprkos aktivnoj kampanji i prevelikim nerealnim očekivanjima, Zukorlić je ostvario sramotni rezultat na beogradskim izborima.

Ovo je dokaz da je Muamer Zukorlić statistička greška na političkoj sceni. Nije mu bio od koristi ni beogradski akcenat, a ni podrška Nenada Prokića,  ni što je zaboravio svoj zavičaj, obeležavanje godišnjice u Štpcima, da osvoji poverenje Beograđana. Gostujući na Prvoj srpskoj televiziji poraz sa svega 903 osvojenih glasova od mogućih 1.700.000 koliko je imalo pravo glasa na beogradskim izborima Muamer Zukorlić je branio neiskustvom. Da će ući u beogradsku Skupštinu, Zukorlić je očekivao do kraja večeri.  Zukorlić se nije pomirio sa  pravim debaklom na ovim izborima osvojivši gotovo zanemarljiv broj glasova  oko 0,16 odsto.

Stranka  Muamera Zukorlića  osvojila 903 glasa što je 10 puta manje glasova nego što je bilo nevažećih listića. Ovakav izborni rezultat Zukorlić je pravdao neiskustvom, te kazao da su izbori u Beogradu za njega bili eksperiment. Pažnju gledalaca privukla je reakcija voditelja izborne emisije, koji nisu uspeli da se suzdrže, a da se ne nasmeju priznanju da lider partije ne poznaje svoje kandidate na listi, što mnogo govori o ozbiljnosti, tj. neozbiljnosti kandidature Stranke pravde i pomirenja.

Osvojeni rezultati u Beogradu, daleko ispod cenzusa  su još jedni izbori u nizu na kojima je Zukorlić doživeo poraz, setimo se lokalnih izbora u Beranama, gde je osvojio svega 55 glasova, a i predsedničkih izbora, gde je takođe doživeo sramotni rezultat.

Podeli