Kultura

U subotu premijera predstave “Žak i njegov gospodar”

Novopazarsku publiku u subotu 10. marta u dvorani Kulturnog centra sa početkom u 20 časova očekuje premijera predstave “Žak i njegov gospodar”. Predstava će, kako je najavljeno otvoriti i 54. festival profesionalnih pozorišta “Joakim Vujić” čiji je domaćin Novi Pazar u maju ove godine.

Predstava se bavi odnosom između sluge Žaka i njegovog gospodara. To je priča o Žakovoj ljubavi prekidana najrazličitijim digresijama, sa ciljem da se događaji pokažu u novoj povezanosti. Komad je pun protivrečnih likova I filozofskih rasprava. Predstavu je režirao mladi David Alić. Cilj je bio, kaže, sačuvati cjelovitost piščeve namjere.

Prema riječima direktora Regionalnog pozorišta, Seadetina Mujezinovića, jedan od najvećih projekata Regionalnog pozorišta za petnaest godina postojanja radio je cijeli tim stručnjaka. Publika će vidjeti fenomenalnu scenografiju, kostime i čuti muziku koja je specijalno rađena za ovaj komad uz veliki broj glumaca na sceni.

Podsjetimo, Regionalno pozorište i grad Novi Pazar biće početkom maja ove godine domaćini 54. festivala profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”, otvoriće ga ovdašnje pozorište upravo komadom “Žak i njegov gospodar”.

A. Ni.

 

 

Podeli