DruštvoVesti

Omerović: Ulice prohodne uprkos teškim uslovima

Radnici JKP „Gradska čistoća“ od kako je formiran snježni pokrivač rade na raščišćavanju ulica i trotoara od snijega i leda. Ljudstvo i mehanizacija ovog javnog preduzeća radili su tokom dana na uklanjanju snijega u pješačkim zonama u centru grada.

Sve ulice u gradu prohodne su, tako da se pješaci i vozila mogu kretati, istina, usporeno i sa dodatnom opreznošću jer takvi su vremenski uslovi. So se  posipa konstantno tokom noći kada je manja frekvencija saobraćaja, čeka se samo još otopljenje da so počne da reaguje.

„Vremenski uslovi su nepovoljni, veoma niske temperature nam otežavaju. Snijeg koji je bez prestanka padao pokrio je so koju bacimo tokom noći, i tako u krug. So će početi da djeluje kada temperatura počne da raste. Uprkos teškim uslovima naše ekipe su na terenu i predano rade, za rezultat imamo prohodne ulice u gradu. Nije da snijega nema na kolovozima i trotoarima ali se vozila i pješaci mogu kretati“, rekao je direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović.

Omerović kaže da su radnici preduzeća kojim rukovodi imali na raspolaganju i mehanizaciju „Vodovoda i kanalizacije“, te da su tokom dana bili angažovani i na raščišćavanju snijega na prilazima Gazilaru i Velikom groblju zbog ukopa troje naših sugrađana koji su stradali u udesu.

A. Ni.

Podeli