Društvo

Autobuski saobraćaj bez zastoja i na minusu

Autobuski saobraćaj u gradu i prigradskim naseljima odvija se bez većih kašnjenja. Zbog neočišćenog snega neke linije na seoskom području su zbog bezbednosti skraćene. Autobusi imaju zimsku opremu i grejanje, kažu u Sandžaktransu.

Da bi radnici i đaci na vreme stigli na svoja radna mesta i u školu, autobusi Sandžaktransa su ovih dana i na niskim temperaturama stizali do skoro svakog svog putnika. Jutros je bilo manjih problema zbog neočišćenog snega. Autobus za Vranovinu okrenuo se na mestu Zelenište jer zbog neočišćenog snega nije mogao dalje. Linija je skraćena i prema Rajetiću.

„U situaciji smo da u 5 sati ujutru „prtimo sneg“ jer nije očišćen. Uz poštovanje svih mera bezbednosti stižemo do skoro svakog svog putnika“, kaže Saladin Karalić, direktor saobraćaja u „Sandžaktransu“.

Autobusi su pripremljeni za zimu, sa svom potrebnom zimskom opremom i obnovljenim instalacijama grejanja. U gradskom prevozu problemi su zauzeta stajališta i tesne ulice.

U međugradskom prevozu autobuski saobraćaj se odvija sa malim kašnjenima što je normalno za ovo doba godine i uslove na putu, kažu u Sandžaktransu.

Podeli