Sport

Damir Rastić: Maksimum u trci na 15 kilometara

Reprezentativac Srbije u skijaškom trčanju Damir Rastić rekao je da će nastupom na Zimskim olimpijskim igarama u Pjongčangu ispuniti svoj desetogodišnji san, kao i da veruje da će tokom takmičenja u Južnoj Koreji biti u najboljoj formi.

“Nisam želeo da rizikujem, pa sam ove sezone imao samo jedan ‘pik’, a to je Pjongčang. Nastupiću u distanci, a verovatno i u kvalifikacijama sprinta. Najviše očekujem od trke na 15 kilometara slobodnim stilom, gde se nadam mestu u gornjoj polovini”, rekao je Rastić.

On je tokom prethodnih 12 meseci ostvario najbolje rezultate u karijeri, pobedivši na 13 FIS takmičenja, uz još 14 mesta na pobedničkom postolju.

Ovaj 29-godišnji Sjeničanin prvi je reprezentativac Srbije koji je izborio pravo nastupa u Svetskom kupu u skijaškom trčanju.

“Osećam da polako dostižem biološki maksimum. Ako istrajem, a mislim da hoću, u narednim godinama treba da pružim najviše”, otkrio je Rastić.

Osim Rastića, Srbiju će od 9. do 25. februara u Pjongčangu predstavljati Nevena Ignjatović, Marko Vukićević i Marko Stevović u alpskom skijanju.

M. Minić

Podeli