PolitikaVesti

Nakon sastanka u Turskoj: BiH nikada više neće imati problema sa Srbijom

Nakon trilateralnog sastanka u Turskoj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je razgovor sa bošnjačkim članom predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem bio dobar i otvoren, pre svega o sveukupnim odnosima Srba i Bošnjaka, kao i o odnosima u BiH, te odnosima između Srbije i BiH. Izetbegović je sastanak ocenio istorijskim.

Vučić i Izetbegović u Turskoj borave na poziv predsednika Redžepa Taipa Erdogana.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić borave u poseti Turskoj u kojoj su se sastali sa predsednikom Redžeepom Taipom Erdoanom.

Erdogan se odvojeno sastao sa Vučićem, a sinoć je održao i bilateralni sastanak sa Izetbegovićem.

Teme trilateralnog sastanka bile su saradnja u regiji i trasa auto puta Sarajevo – Beograd.

Nakon razgovora sa Erdoganom i Izetbegovićem predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je razgovor sa Izetbegovićem bio dobar i otvoren, pre svega o sveukupnim odnosima Srba i Bošnjaka, kao i o odnosima u BiH, odnosima između Srbije i BiH.

On je zahvalio na trudu predsedniku Erdoanu, naglasivši da je svaki razgovor lekovit.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je nakon razgovora izjavio da bi rezultati sastanka mogli biti istorisjki, posebno naglasivši ono na čemu je insistirao Vučić a to je da Bosna i Hercegovina nikada više neće imati problema sa Srbijom. Izetbegović je pojasnio detalje izgradnje i same trase autoputa Sarajevo- Beograd koji je prema njegovim rečima ogroman projekat za koji je turski predsednik Erdoan obećao pomoć.

Inače, sastanak iza zatvorenih vrata održan je u istanbulskoj palati Mabejn i kako javljaju turske agencije trajao je oko 90 minuta.

Podsećamo, ovo je treći susret Vučića i Erdogana za manje od godinu dana.

U julu prošle godine sastali su se u Istanbulu.  Poslednji susret bio je u Beogradu, a potom i u Novom Pazaru oktobra 2017. godine, kad su posetili ovdašnju bošnjačku zajednicu. U tom mesecu i Izetbegović se u Istanbulu sastao sa Erdoanom.

Senada Kalić

Podeli