KulturaVesti

Sarajevo predstavilo turističku ponudu

Turistička zajednica kantona Sarajevo, u Novom Pazaru predstavila je tursitičke potencijale tog grada, ali i zabavne događaje, koji će biti organizovani tokom novogodišnjih praznika. Taj grad će slaviti tri noći, a novu 2018.godinu dočekaće uz balkansku pop zvezdu Zdravka Čolića. Oni koji su prisustvovali prezentaciji Sarajeva imali su prilike da probaju bosanske kolače, a o trošku turističke zajednice dvoje Novopazaraca  dobilo je besplatan smeštaj.

Novi Pazar i Sarajevo sarađuju već dugi niz godina. Isti osnivač Isa beg Isaković, mnogo sličnosti dva naroda, upravo su razlozi zbog čega je turistička zajednica glavnog grada Bosne I Hercegovine  kampanju prezentacije praznične ponude počela od ovog grada .

“Upravo smo promociju turističke ponude ove zimske sezone  izabrali Novi Pazar, jer ova dva grada gaje dobre odnose, jer ima puno stvari koje vežu ova dva grada i trudićemo se da tu saradnju podignemo na veći nivo”, rekao je predsednik Turističke zajednice kantona Sarajevo Nermin Muzur.

Gosti iz Sarajeva oduševljeni su gostoprimstvom Novopazaraca, koji su danas bili domaćini turističkoj zajednici tog grada. Oni koji su na ovom događaju predstavljali Novi Pazar ističu da je  Sarajevo mesto gde ovdašnji građani rado odlaze.

“Posebno nam  je drago što danas imamo ovakve goste. Svakako građani novog Pazara i žele uvek da posete Sarajevo I idu u tak grad i prisutvuju raznim događajima.  Ovo još jedna prilika da se i mi bolje upoznamo na neki način, ali i da Novi Pazar predstavimo građanima Sarajeva”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević.

Direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović potvrđuje da su Novopazarci rado viđeni gosti u Sarajevu, te da su već sarađivali u kulturnim manifestacijama.

“Poznato je svima u Sandžaku, u Novom Pazaru,a siguran sam i u Sarajevo koliko emocija izaziva sama pomisao na Bosnu I Hercegovinu i Sarajevo. Imamo izuzetnu saradnju sa tim gradom i zvaničnu saradnju jer smo potpisali povelju o bratimljenju.  Svih ovih godina razmenjivali smo kulturne dogođaje i rado smo viđeni gosti u sraajevu,a I naši prijatelji ovde”, rekao

Saradnja Novog Pazara i Sarajeva ogleda se u svim oblastima. Da postoji i uspešna medijska saradnja potvrđuje direktor RTV Novi Pazar Denis Mavrić.

“Sarajevo je svakako bratski grad sa Novim Pazarom. Mi imamo posebne emotivne veze sa tim gradom. Naša televizija sarađuje sa tv Hayat i mnogim televizijama u Bosni i Hercegovini. Sa televizijom Hayat sarađujemo već dugi niz godina i ta saradnja je na zavidnom nivou”, rekao je Mavrić.

Sarajlije obećavaju dobar provod tokom novogodišnjih praznika i očekuju da će veliki broj Novopazaraca 2018. godinu dočekti u tom gradu.

“ Kada je u pitanju oficijelni deo  noć pre Nove godine imamo jedan koncert naše filharmonije, koji će biti dobrodošlica onima koji su odabrali Sarajevo za prolsvau Nove godine, za novogodišnju noć nastupiće Zdravko Čolić, a prvog januara grupa Crvena jabuka”, rekao je ispred Turističke zajednice tog grada Nermin Muzur.

Ovakve prezentacije praznične ponude Sarajeva, ali i ovogodišnje zimske sezone biće predstavljeno narednih nekoliko dana u svim većim gradovima u okruženju.

 

 

 

 

Podeli