Sarajevo predstavilo turisti─Źku ponudu

Turisti─Źka zajednica kantona Sarajevo, u Novom Pazaru predstavila je tursiti─Źke potencijale tog grada, ali i zabavne doga─Ĺaje, koji ─çe biti organizovani tokom novogodi┼ínjih praznika. Taj grad ─çe slaviti tri no─çi, a novu 2018.godinu do─Źeka─çe uz balkansku pop zvezdu Zdravka ─îoli─ça. Oni koji su prisustvovali prezentaciji Sarajeva imali su prilike da probaju bosanske kola─Źe, a o tro┼íku turisti─Źke zajednice dvoje Novopazaraca┬á dobilo je besplatan sme┼ítaj.

Novi Pazar i Sarajevo sara─Ĺuju ve─ç dugi niz godina. Isti osniva─Ź Isa beg Isakovi─ç, mnogo sli─Źnosti dva naroda, upravo su razlozi zbog ─Źega je turisti─Źka zajednica glavnog grada Bosne I Hercegovine ┬ákampanju prezentacije prazni─Źne ponude po─Źela od ovog grada .

ÔÇťUpravo smo promociju turisti─Źke ponude ove zimske sezone ┬áizabrali Novi Pazar, jer ova dva grada gaje dobre odnose, jer ima puno stvari koje ve┼żu ova dva grada i trudi─çemo se da tu saradnju podignemo na ve─çi nivoÔÇŁ, rekao je predsednik Turisti─Źke zajednice kantona Sarajevo Nermin Muzur.

Gosti iz Sarajeva odu┼íevljeni su gostoprimstvom Novopazaraca, koji su danas bili doma─çini turisti─Źkoj zajednici tog grada. Oni koji su na ovom doga─Ĺaju predstavljali Novi Pazar isti─Źu da je ┬áSarajevo mesto gde ovda┼ínji gra─Ĺani rado odlaze.

ÔÇťPosebno nam ┬áje drago ┼íto danas imamo ovakve goste. Svakako gra─Ĺani novog Pazara i ┼żele uvek da posete Sarajevo I idu u tak grad i prisutvuju raznim doga─Ĺajima.┬á Ovo jo┼í jedna prilika da se i mi bolje upoznamo na neki na─Źin, ali i da Novi Pazar predstavimo gra─Ĺanima SarajevaÔÇŁ, rekao je pomo─çnik gradona─Źelnika Faruk Suljevi─ç.

Direktor Regionalnog pozori┼íta Seadetin Mujezinovi─ç potvr─Ĺuje da su Novopazarci rado vi─Ĺeni gosti u Sarajevu, te da su ve─ç sara─Ĺivali u kulturnim manifestacijama.

ÔÇťPoznato je svima u Sand┼żaku, u Novom Pazaru,a siguran sam i u Sarajevo koliko emocija izaziva sama pomisao na Bosnu I Hercegovinu i Sarajevo. Imamo izuzetnu saradnju sa tim gradom i zvani─Źnu saradnju jer smo potpisali povelju o bratimljenju.┬á Svih ovih godina razmenjivali smo kulturne dogo─Ĺaje i rado smo vi─Ĺeni gosti u sraajevu,a I na┼íi prijatelji ovdeÔÇŁ, rekao

Saradnja Novog Pazara i Sarajeva ogleda se u svim oblastima. Da postoji i uspe┼ína medijska saradnja potvr─Ĺuje direktor RTV Novi Pazar Denis Mavri─ç.

ÔÇťSarajevo je svakako bratski grad sa Novim Pazarom. Mi imamo posebne emotivne veze sa tim gradom. Na┼ía televizija sara─Ĺuje sa tv Hayat i mnogim televizijama u Bosni i Hercegovini. Sa televizijom Hayat sara─Ĺujemo ve─ç dugi niz godina i ta saradnja je na zavidnom nivouÔÇŁ, rekao je Mavri─ç.

Sarajlije obe─çavaju dobar provod tokom novogodi┼ínjih praznika i o─Źekuju da ─çe veliki broj Novopazaraca 2018. godinu do─Źekti u tom gradu.

ÔÇť Kada je u pitanju oficijelni deo┬á no─ç pre Nove godine imamo jedan koncert na┼íe filharmonije, koji ─çe biti dobrodo┼ílica onima koji su odabrali Sarajevo za prolsvau Nove godine, za novogodi┼ínju no─ç nastupi─çe Zdravko ─îoli─ç, a prvog januara grupa Crvena jabukaÔÇŁ, rekao je ispred Turisti─Źke zajednice tog grada Nermin Muzur.

Ovakve prezentacije prazni─Źne ponude Sarajeva, ali i ovogodi┼ínje zimske sezone bi─çe predstavljeno narednih nekoliko dana u svim ve─çim gradovima u okru┼żenju.

 

 

 

 

Podeli