Sport

FK Novi Pazar: Trebaju nam zdravi temelji

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da želi da taj klub ima “zdrave temelje” i da u procesu reforme, pored podrške grada, očekuje pomoć i razumevanje iskrenih ljubitelja fudbala i privatnih preduzetnika.

“Teška situacija u srpskom fudbalu pogodila je i nas, pa smo krajnjim naporima, uz pomoć gradske uprave, izmirili određena dugovanja i započeli sezonu u Prvoj ligi Srbije, iako smo od mnogih bili osuđeni na propast. Pored grada, pomogli su večiti spasilac Ćerim Šemsović i braća Gicić. Formirali smo stručni štab i prema mogućnostima oformili ekipu, s ciljem da bude što konkurentnija. Nažalost, mnogi koji su obećali pomoć u procesu revitalizacije i oporavka, a kojima je višestruko vraćen svaki dinar uložen u klub, danas obilaze Gradski stadion u širokom luku. Zbog neispunjenih obećanja, Šemsović je nedavno napustio klub”, stoji u saopštenju pazarskog prvoligaša.

Čelnici kluba navode da je reorganizacija omladinske škole prioritet, kako bi se u narednom periodu stvorio što veći broj kvalitetnih domaćih igrača.

“To je težak i dugotrajan proces, ali smo optimisti. Naša deca znaju i vrede. Kadeti su prošlog vikenda pobedili Čukarički, koji je najorganzivoniji klub u Srbiji, dok su omladinci vodeći u Zapadnoj Srbiji i najozbiljniji kandidati za povratak u elitu. Tu su i uspešne fudbalske škole, koje odlično rade i s kojima moramo imati poslovno-tehničku saradnju, zbog obostrane koristi. Fudbalski klub Novi Pazar treba da prikuplja talente, kojima će kasnije biti odskočna daska za dalji napredak”, zaključuje se u saopštenju Novopazaraca.

M. Minić

Podeli