Društvo

Sve u službi dece – otvorena Dečija nedelja

Kulturno zabavnim programom na Gradskom šetalištu svečano je otvorena Dečija nedelja u Novom Pazaru. Na otvaranju su urečena priznanja deci koja su ostvarila dobre rezultate na različitim takmičenjima, a gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je da će tokom ove nedelje sve gradske ustanove biti u službi dece.

Najmlađi Novopazarci su na najlepši način skrenuli su pažnju na njihova prava. Igrom i pesmom pokazali su koliko su talentovani i kreativni, i koliko bi svet po meri dece i za odrasle bio mnogo bolje mesto. Dečija nedelja u Novom Pazaru je počela, a na početku i priznanja. Zasluženo su uručena nauspešnijim učenicima, koji su u proteklom periodu ostvarili zavidne reziltate na različitim takmičenjima.

‘’Sigurno da su deca najveće blago našeg grada i obaveza je, pre svega lokalne samouprave,  da se potrudi u narednom periodu i da obezbedi sigurno i bezbedno detinjstvo našim najmlađim sugrađanima’’, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Tokom trajanja Dečije nedelje realizovaće se brojne aktivnosti a već sutra i ovogodišnji prvaci dobiće svoje drvo generacije. Dečiju nedelju organizuju Prijatelji dece i Grad Novi Pazar.

S.Lj.

Podeli