Društvo

DUNP: Uručeni indeksi dvanaestoj generaciji brucoša

„Jedino kvalitetno znanje, koje se stiče trudom i velikom upornošću, može vas dovesti do cilja da postanete  obrazovani ljudi, spremni za svoju profesiju i za život, spremni da pomognete svojoj porodici, svom gradu i čitavoj društvenoj zajednici“-  rekao je danas na  svečanosti povodom  prijema studenata prve godine osnovnih i integrisanih akademskih studija,  rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Miladin Kostić.

On je naglasio da je „znanje najveća društvena vrednost, bogatstvo, koje pojedincu ma kakve društvene okolnosti bile, pa i kad naiđu loša vremena, ne može niko da otme“.

„ Naši studijski programi su kvalitetni, imamo savremeno opremljene laboratorije i očekuje vas  redovna nastava, a od vas se samo traži da učite i vredno radite“-rekao je rektor Kostić.

Podsetio je da se 60 odsto studenata Državnog univerziteta školuje o trošku budžeta i da u tu kategoriju  iz redova samofinansirajućih svake godine mogu da pređu oni koji postignu dobre rezultate.

Brucošima, kojima su danas podeljeni indeksi, dobrodošlicu je poželeo i Demir Crnovršanin, predsednik Studentskog parlamenta Državnog univerziteta.

U novoj  generaciji studenata ove visokoškolske ustanove  je oko 900 devojaka i mladića. Nastava  za njih, kao i za studente starijih godina počinje sutra, 3. oktobra.

Izvor: DUNP

Podeli