Društvo

Edukativno predavanje za poljoprivrednike

Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja poziva sve zainteresovane poljoprivrednike da u utorak 3. okrobra sa početkom u 11 časova dođu na edukativno predavanje iz oblasti  sadnje voća i načina dobijanja subvencija. Predavanje će biti organizovano u  prostorijama svečane sale Kulturnog centra.

Edukativno predavanje iz oblasti sadnje voća i načina dobijanja subvencije za sve poljoprivrednike biće od velike koristi, jer mogu istog dana poručiti one sadnice za koje su zainteresovani, istakao je predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić.

„Predavači su Milutin Jocić iz Superiora Velika Plana, on će govoriti o borovnici, brusnici i aroniji a drugi predavač je Milan Milojević iz Kruševca koji će govoriti o orahu i leski, ono što najviše interesuje poljoprivrednike, kao i o drugim sadnicamo kao što su , kruške, jabuke, šljive, trešnje i druge. Predavači će doneti zasade, odnosno sadnice da poklaažu poljoprivrednicima kakvog su kvaliteta, uzrasta i svi zainteresovani mogu istog i narednog dana poručiti ono što ih najviše privuče“, dodao je Sajtarić.

Osim predavača na predavanju će govoriti i savetodavac za ratarstvo i povrtarsvo Smail Ejupović i Safet Vesnić iz Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Novi Pazar.

 

Podeli