DruštvoVesti

Uzbudljiv početak nove jutarnje sezone

RTV Novi Pazar prvi Jutarnji program u novoj sezoni emituje sutra ujutru iz Drača, primorskog mesta u Albaniji.

Urednik kulturno-zabavnog programa Zoran Maksimović obećava i u narednim mesecima u jutarnjim satima neophodnu „dozu“ informacija za početak jednog dana, ali i dosta zabave.

„Ovoga leta veliki broj turista iz Sandžaka letovao je baš u Draču. Prvi put jedno turističko mesto u Albaniji privuklo je veliki broj naših ljudi. Upravo zato smo odlučili da novu sezonu Jutarnjeg programa započenom na kraju letnje sezone iz sve popularnijeg turističkog mesta na albankom primorju“, objašnjava Maksimović.

Jutarnji program u prethodnim sezonama okupljao je najrelevantnije sagovornije na različite teme, kroz studio je prošlo na stotine gostiju, informisao je o najvažnijim događajima, najavljivao kulturna i druga dešavanja,  a u zabavnom delu emisije bilo je sadržaja  za sve uzraste.

„U novoj sezoni trudićemo se da budemo još aktuelniji, pa ćemo svakodnevno u uključenjima uživo biti na najvažnijim mestima tog jutra“, kaže urednik emisije, a s njim će se iz Drača ujutru javiti i poznato lice ove televizije Biljana Veljović Boričić.

Jutarnji program na programu je svakog radnog dana od 8 do 9:30.

Direktor RTV Novi Pazar Denis Mavrić obećava bogatu programsku šemu od oktobra.

„Jutarnji program sa svojim novinama i ovo emitovanje iz Drača samo pokazuju snagu našeg medija i nagoveštavaju kvalitetne sadržaje koji će uslediti u narednom periodu. Naše gledaoce navikli smo da više ne emitujemo samo sadržaje sa lokala i iz regiona, već da smo prisutni na svim kontinentima. Tako je već nekoliko godina. I letos dok su mnogi odmarali mi smo naporno, ali sa zadovoljstvom i elanom radili, a naši gledaoci su to prepoznali“,  objašnjava Mavrić.

RTV Novi Pazar je nabavila i novu opremu, kojom je osavremenila tehničke kapacitete.

„Postepeno ćemo uvoditi nove programske sadržaje. Pored područja koje pokrivamo, koje je sve veće, trudili smo se da budemo u korak sa trendovima, pa naše sadržaje sada gledaoci mogu pratiti i na brojnim platformama, android aplikaciji, društvenim mrežama, a od skoro imamo javni kanal i na viberu, koji sada gotovo svi koriste“, kazao je Mavrić.

A. N.

Podeli