ZabavaZanimljivosti

Sad svako može da pilotira, pa i vi 

Aerodom “Nikola Tesla” svojim posetiocima nudi novu, super zabavnu, ali i korisnu uslugu.

Na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”, na Terminalu 2, postavljen je profesionalni simulator putničkog aviona “boing 737-800”, koji će služiti za obuku pilota, stjuarda i stjuardesa, ali i građanima koji imaju strah od letenja.

Instruktor letenja, pilot i idejni tvorac ovog simulatora Života Zuvić rekao je novinarima dasmulator pruža priliku svim putnicima koji imaju strah od letenja da se tog straha oslobode, a za one željne adrenalina da dožive novo iskustvo.

Kobojagi pilotiranje je moguće  svakog dana od 7 do 22 časa. Desetominutni krug oko Beograda, sa poletanjem ka Avali i sletanjem iz pravca Ade Međice, košta 2.500 dinara

U originalnoj verziji “boinga 737-800” kapacitet je 183 putnika, njegova težina iznosi 79 tona, a visina koju može da dostigne je 12.192 metara.

“Postavljanjem simulatora letenja, pružamo potpuno novu uslugu čiji je cilj, između ostalog, da svim posetiocima beogradskog aerodroma omogući da se kvalitetno zabave”, rekao je v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević i dodao da tom uslugom beogradski aerodrom staje rame uz rame sa londonskim, berlinskim, briselskim i pariškim aerodromom.

 

Izvor: Mondo

Podeli