DruštvoVesti

Biševac: Uskoro video nadzor u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac rekao je da će ovaj grad uskoro dobiti video nadzor, čime će se znatno unaprediti bezbednost.

„Bezbednost svih građana posebno dece mora biti prioritet. Gradska uprava će i dalje raditi na tome. U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) uskoro ćemo raditi na postavljanju video nadzora“, rekao je Biševac novinarima nakon predavanja u OŠ „Bratstvo“, gde je  održan prvi čas u okviru projekta „Osnovi bezbednosti dece“ , koji se realizuje zahvaljujući saradnji Minstarstva unutrašnjih poslova  i Ministarstva prosvete.

On bi trebalo bi da poveća bezbednost dece.

U svim novopazarskim osnovnim školama u narednom periodu biće organizovana predavanja za učenike četvrtog i šestog razreda na osam različitih tema koje se tiču bezbednosti učenika.

Najmlađi su pokazali zavidno interesovanje o radu policije. Oni su danas u OŠ „Bratstvo“ o službi policije razgovarali sa školskim policijacem i dobili informacije o svemu što ih zanima.

Oficir odeljenja policije zadužen za preventivni i rad policije u zajednici Veljko Avramović objasnio je da je reč o velikom projektu u okviru kog će se svakog meseca na časovim odeljenjske zajednice obrađivati određene teme.

„Pričaćemo uopšteno o radu policije, bezbednosti saobraćaja, zaštiti na internetu, o bolestima zavisnosti, zaštiti od požara i elementarnih nepogoda. Tokom cele godine družićemo se jednom mesečno sa različitim temama“, kazao je Avramović.

Grad Novi Pazar podržao je ovaj projekat, a gradonačenik Nihat Biševac veruje da će on smanjiti  vršnjačko nasilje.

„Nama je cilj bezbednost svih građana, ali posebno dece. Sve ove aktivnosti smanjiće rizike u oblasti bezbednosti. Grad će i u narednom periodu davati doprinos da se bezbednost građana poveća“, rekao je Biševac.

Iako je novinare zanimala statistika o vršnjačkom nasilju u Novom Pazaru, načelnik Policijske uprave Rešad Džanković nije želeo da govori pred kamerama.

Z. M.

Podeli