Sport

Jedno je nebo za sve nas

Odred izviđača Bratstvo (OI Bratstvo) iz Novog Pazara počeo je realizaciju tromesečnog projekta “Jedno je nebo za sve nas”, u saradnji sa gradskim Sportskim savezom, a uz finansijsku podršku Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije (KIRS).

“Projekat je posvećen deci i mladima, koji kao izbeglice ili interno raseljena lica borave na teritoriji našeg grada”, rekla je Aldina Hodžić iz novopazarskog Sportskog saveza, koja je i članica Upravnog odbora OI Bratstvo.

Predsednik OI Bratstvo Safet Hodžić istakao je multikulturalnost i toleranciju kao osnovu projekta i njihovog delovanja uopšte, s ciljem da se u lokalnoj zajednici što bezbolnije premosti svaka različitost.

“Priča je osmišljena pre dve godine, a mi iz OI Bratstvo zadovoljni smo jer nas je KIRS prepoznao kao grupu koja može da izvede ovaj projekat. Planirano je više aktivnosti otvorenog tipa, s ciljem da se deca i mladi, izbeglice ili interno raseljeni, što lakše uključe u lokalnu zajednicu i društvo”, naveo je Hodžić.

On je najavio održavanje tribina u saradnji sa školama i institucijama lokalne samouprave, kao i aktivnosti iz ekologije, sprovođenje neformalnog obrazovanja, obilazak planine Golije, opštine Prijepolje i posetu kulturno-istorijskim spomenicima.

Vrednost projekta je 430.000 hiljada dinara, od čega je KIRS odobrio 280.000.

M. Minić

 

Podeli