Politika

Erdogan u Srbiji 10. oktobra

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa kojim je razgovarao o odnosima dvije zemalje, ekonomskoj saradnji i predstojećoj posjeti turskog predsjednika Srbiji, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Republike.

Kako je saopšteno, tokom sastanka utvrđen je datum posjete predsjednika Erdogana Beogradu za 10. oktobar, a Vučić je naglasio da će to biti “potvrda velikog prijateljstva dva naroda” i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su “ulagale u najnerazvijenijim mjestima u Srbiji”.

“Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima”, istakao je Vučić.

Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana.

“Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvijek podržavali vaš evropski put”, rekao je predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

Oni su se saglasili da je turizam veoma važan segment u razvoju ekonomskih odnosa i da je neophodno raditi na povećanju broja turista u obe zemlje.

Tema razgovora bili su i infrastrukturni projekti za koje je turska strana zainteresovana, kao što su aerodrom Kraljevo, auto put Tutin – Novi Pazar – Sjenica-Sarajevo i autoput Beograd – Sarajevo, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Agencije

A. Ni.

Podeli