Društvo

Blokirana autobuska stajališta

 

 

Nepropisno parkirana vozila i nelegalni taksi-prevoznici na stajalištima gradskog prevoza ugrožavaju bezbednost putnika i doprinose još većim gužvama u saobraćaju.

Od ovakvog ponašanja štete imaju i putnici i prevoznik “Sandžaktrans”.

Svako autobusko stajalište zauzeto je nepropisno parkiranim automobilima ili vozilima nelegalnih taksi-prevoznika koji putnicima nude svoj prevoz. Pojedina stajališta su i bez ikakve signalizacije jer je ona uništena. Autobusi se zaustavljaju na kolovozu i iza sebe stvaraju duge kolone automobila.Posebna priča su nelegalni taksisti. Oni se parkiraju na autobuskim stajalištima i vrbuju putnike za svoj prevoz.

“Na gradskoj liniji Bolnica-Dojeviće- Rajčinovića banja skoro da i nema vertikalne signalizacije za stajališta. Prisutni su “linijski taksisti”, a takav prevoz je po zakonu zabranjen”, kaže Saladin Karalić, direktor saobraćaja u Sandžaktransu.

Sandžaktrans raspolaže sa 23 autobusa, koji su najvećim delom uključeni u gradski prevoz. Ova vozila se otežano provlače kroz gradsku gužvu i kada se još pojavi problem sa zauzetim stajalištima kašnjenja su neminovna. Štetu imaju i putnici i “Sandžaktrans”.

Podeli