Društvo

Penzija sa starim ličnim kartama do kraja avgusta

Iz novopazarske filijale Republičkog  fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštili su da je penzionerima sa starom ličnom kartom omogućeno podizanje penzija kod banke “Poštanska štedionica” do 31. avgusta.

Banka “Poštanska štedionica” među svojim klijentima ima veliki broj penzionera koji imaju stare lične karte kojima je rok važenja istekao poslednjeg dana prošle godine. Pošto ih nisu zamjenili novim, biometrijskim, rok važenja im je produžen do 30. juna ove godine. Ipak,  prema podacima Banke trenutno oko 80 hiljada penzionera i dalje nema nove lične karte.

“Da bi ovim klijentima omogućila da mogu da podignu svoje penzije i mirno sačekaju da im biometrijska dokumenta budu izdata, Banka je, u dogovoru sa Narodnom bankom, produžila rok za korišćenje starih do 31. avgusta. Tako će ova kategorija korisnika tekućih računa moći da na šalterima banke i Javnog preduzeća „Pošta Srbije” vrši uplate i isplate sa svojih računa, odnosno raspolaže svojim sredstvima do kraja avgusta”, rekao je direktor novopazarske filijale Republičkog  fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Mirsad Abdurahmanović.

A. Ni.

Podeli