Društvo

Motocikli “ostaju bez osovina”

 

Posle vlasnika automobila sa četiri sedišta, kojima je u saobraćajnoj dozvoli bilo upisano pet, na red su došli motocikli.  Na tehničkim pregledima vlasnicima motocikala traže zamenu saobraćajnih dozvola, jer po najnovijim propisima u njima treba da stoji, umesto “ vozilo sa dve osovine”,samo prazno polje ili “nula”.

To znači nove izdatke za motocikliste ali i gubljenje vremena i nerviranje pred šalterima. Hoće li to uticati I da na ulicama bude više ovih vozila bez registracije pokazaće naredni period.

“Agencija za bezbednost saobraćaja , u saradnji sa MUP-om Srbije, dostavila nam je putem dopisa ovakvu odluku još pre tri godine i mi po njoj postupamo. Dolaze, međutim, motociklisti kod kojih je i dalje u saobraćajnoj dozvoli upisano vozilo sa dve osovine. To sada ispravljamo tako što vlasnik mora da izvadi novu saobraćajnu dozvolu”, kaže Alma Šarenkapić, u Tehničkom pregledu “Cesta”.

Za novu saobraćajnu dozvolu potrebno je obezbediti registracioni list, zatim uverenje o izvršenom ispitivanju odnosno odobrenje Agencije za bezbednost saobraćaja, dokaz o poreklu, vlasništvu i carinjenju motora ako je naknadno ugrađen, saobraćajna dozvola, dokaz o identitetu vlasnika, dokaz o uplati propisanih troškova i plaćenoj naknadi za izradu i izdavanje saobraćajne dozvole, koja iznosi ukupno 1.314 dinara.

Podeli