Kultura

Promocija autora Kreativne radionice Balkan

Na Dečijem odeljenju Narodne biblioteke ”Dositej Obradović” održano je književno veče autora Kreativne radionice Balkan. Kroz zbornike I zbirke ove izdavačke kuće, odnosno nevladine organizacije koja se bavi izdavaštvom književnih dela na jezicima različitih nacionalnih zajednica, I dela sandžačkih autora mogu se naći u bibliotekama širom Srbije.

Odlomcima iz književnog stvaralaštva u Narodnoj biblioteci ‘’Dositej Obradović’’ predstavljena su dela Selvije Ferizović, Ramiza Šaćirovića, Enisa Ugljića I Hajra Ikića. Novopazarska čitalačka publika im je, kažu, mnogo važna.

‘’Ponosna sam i zadovoljna zato što posle pet godina ozbiljnijeg bavljenja književnim stvaralaštvom i umetnošću uopšte, prvi put se predstavljam publici u svom gradu. Zapravo, prvi put stojim pred svojom čaršijom i jako sam srećna zbog toga’’, kaže jedna od autorki Selvija Ferizović.

Ono što Kreativnu radionicu Balkan izdvaja od drugih su objavljena dela na jezicima različitih nacionalnih zajednica.

‘’Kreativna radionica nije klasični izdavač. Mi smo nevladina organizacija, okrenuti smo saradnji u regionu. Okupljamo ne samo književnike već i umetnike drugih formata, slikare, karikaturiste, itd. Imamo oko 300 registrovanih članova, koji su stalni naši korisnici. Prisutni smo u svim zemljama regiona i naravno kod regionalne dijaspore’’, istakao je direktor kreativnog tima Kreativne radionice Balkan Stevan Krstec Starčinski.

U zbornicima Kreativne radionice Balkan, koji se mogu naći I na policama novopazarske biblioteke, objavljena su dela 9 sandžačkih autora.

S.Lj.

Podeli