Ekonomija

Predstavljeni javni pozivi za samozapošljavanje i novo zapošljavanje

U Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru  danas su predstavljena dva programa aktivnih mera zapošljavanja koji se odnose na subvencije za samozapoljavanje i  zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih grupa na novootvorenim radnim mestima. Prijave počinju odmah i trajaće do utroška dodeljenih sredstava.

Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije raspisala je 11 javnih poziva i konkursa u okviru realizacije programa aktivnih mera zapošljavanja u 2017. godini. U Filijali NSZ u Novom Pazaru danas su predstavljena dva.  Prvi se odnosi se na subvencije za samozapošljavanje i namenjen je  nezaposlenim licima koja se vode u evidenciji Službe  i imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla. Druga subvencija namenjena je poslodavcima za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih i to na novootvorenim radnim mestima.

Javne pozive već prati veliko interesovanje. Obuke za početak sopstvenog posla u Novom Pazaru su završene, a u Tutinu se danas završavaju. Očekuje se i dobar odziv poslodavaca za kategorije teže zapošljivih lica. Zaintersovani mogu sve informacije o javnim pozivima da dobiju u prostorijama Filijale  ili na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Podeli