Društvo

Raspisan tender za izgradnju nove zgrade Hitne službe

Ministarstvo finansija Republike Srbije raspisalo je tender za izbor izvođača radova za novu zgradu Hitne službe u Novom Pazaru, čiju će izgradnju finansirati Evropski Progres i lokalna samouprava.

Izgradnja Hitne pomoći koštaće ukupno 800.000 eura, od kojih će Evropski Progres obezbjediti 680.000 eura, a ostatak Grad Novi Pazar.

Javna nabavka je otvorena do 4. aprila, a prema tenderskoj dokumentaciji na nju se mogu prijaviti građevinske firme čiji je prosječan godišnji obrt u poslednje tri godine 800.000 eura i koje su u poslednjih osam godina izgradile civilne objekte vrijedne najmanje milion eura.

Svi zainteresovani ponuđači prilikom prijave na tender moraju uplatiti garanciju u vrijednosti od 12.000 eura. Rok za izgradnju nove zgrade Hitne pomoći je osam mjeseci.

Podsjetimo, odluka o izgradnji savremene zgrade hitne medicinske pomoći donijeta je na sjednici Upravnog odbora Evropskog Progresa, koja je održana u Novom Pazaru 2015. godine. Izgradnja savremenog objekta hitne službe značajno će unaprijediti zdravstvenu zaštitu stanovnika Novog Pazara i okoline.

Za sprovođenje projekata Evropskog progresa EU izdvaja 19,6 miliona eura, Vlada Švajcarske 4,86, dok će Vlada Srbije preko resornih ministarstava obezbjediti dodatno učešće u projektima. U program Evropskog Progresa koji doprinosi održivom razvoju nerazvijenih područja, uključene su 34 lokalne samouprave u Srbiji.

A. N.

Podeli