Vesti

SO Priboj usvojila budžet za 2017. godinu

Odbornici Skupštine opštine Priboj su na poslednjem ovogodišnjem zasedanju usvojili predlog Odluke o budžetu za 2017.godinu, kao i programe rada za sva Javna preduzeća i institucije čiji je osnivač opština Priboj. Lokalni parlament je danas usvojio i važan razvojni dokument o načinu pružanja podsticaja osnivanja novih privrednih subjekata i otvaranju novih radnih mesta u 2017., i kao dopunsku tačku Dnevnog reda, Kadrovski plan opštinske uprave Priboj.

 

Dnevni red od 19.tačaka, pribojska Skuština je odradila ažurno u nepunih sat vremena rada. Malobrojni predstavnici opozicije, imali su svega par sugestija na planirani budžet, prevashodno u njegovom delu za poljoprivredu i učestalosti rebalansa. Uz prisustvo direktora Javnih preduzeća iz Priboja i predstavnika regionalne sanitarne deponije „Banjica“ doo., bez diskusije su usvojeni planovi rada ovih institucija za 2017 .godinu.

Usvojeni budžet opštine Priboj za 2017. planiran je u iznosu od milijardu i osam miliona, što je za nekih 130 miliona manje nego za prethodnu godinu sa rebalansima budžeta.U budžetu su kako je najavljeno, planirana i sredstva za otkup akcija bivših Fap-ovih radnika i subvencija za radnike zavisnih preduzeća kao i fabrike Sedišta.

Prema rečima predstavnika lokalne samoupravem, razvojna komponenta budžeta se ogleda u programima za komunalne delatnosti u iznosu od 101 milion dinara, zatimza Lokalni ekonomski razvoj 146 miliona dinara i za izgradnju i uređenje putne infrastrukture 148 miliona dinara.

Goran Reković

 

Podeli