Vesti

Murić: Nabavka aviona ili radna mesta?

”Nabavka polovnih aviona iz Rusije, za čije opremanje Republika Srbija treba da izdvoji blizu 300 miliona evra, u ovom trenutku je besmislen potez”, ocenio je predsednik Stranke za Sandžak, Fevzija Murić. On je, na tim povodom održanoj konferenciji za novinare, istakao da je istog dana iz Vlade najavljeno otpuštanje 5.000 radnika i javnog sektora u 2017. godini, te da se najavom o nabavci aviona građani u Sandžaku ne osećaju bezbednim.

 

Murić je na press konferenciji reako da su avioni iz Rusije ”navodno poklon, ali da u njivo opremanje Republika Srbija treba da uloži od 220 do 300 miliona evra”. Ocenivši takav potez besmislenim Murić pita, koliko je u ovom momentu bitna kupovina aviona, u odnosu na radna mesta.

”S obzirom da je Srbija vojno neutralna država, avioni joj nisu potrebni u odbrambene svrhe”, kaže Murić i ističe da se građani u Sandžaku zbog toga ne osećaju bezbedno.

Murić je takođe kazao da se ljudi u Sandžaku dobro sećaju kako su prošli građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine sa MIG-ovima 21 devedesetih godina, te da ni ovi savremeniji, MIG-ovi 29, ne ulivaju poverenje kod građana Sandžaka.

S. Lj.

Podeli