Sport

Pazarci u Ljigu overavaju fajnal-for Kupa Srbije

Odbojkaši Novog Pazara igraće sutra protiv Spartaka u Ljigu u revanš utakmici četvrtfinala Kupa Srbije, a trener gostujućeg tima Saša Stefanović rekao je da njegovi izabranici žele da nastave seriju dobrih rezultata.

 

“Znam da su momci motivisani da zabeleže novi uspeh i plasiraju se na završni turnir Kupa Srbije. Nemamo mnogo vremena za radovanje, pošto već 5. januara dočekujemo PAOK u prvom meču šesnaestine finala Kupa CEV. To će biti spektakl, a mi ćemo se truditi da uživamo u odmeravanju snaga sa ekipom prepunom svetskih zvezda”, naveo je Stefanović.

Pazarci su u prvom duelu četvrtfinala Kupa Srbije savladali na svom terenu Spartak sa 3:0, pa im je za plasman na fajnal-for potrebno da u revanšu u Ljigu osvoje jedan set. U slučaju maksimalne pobede Spartaka, odlučivao bi poen količnik, a ako bi rivali i tu bili izjednačeni igrao bi se “zlatni set”.

Utakmica u Ljigu zakazana je za subotu od 19.00.

Prvi učesnik završnog turnira Kupa Srbije je prvoligaš Kosovska Mitrovica, koja je posle poraza od Radničkog u Kragujevcu od 1:3 slavila istim rezultatom na domaćem terenu, pa je zbog boljeg poen količnika izborila mesto među četiri najbolja tima u tom takmičenju.

Drugi meč između branioca trofeja Crvene zvezde i Mladog radnika na programu je 26. decembra u Beogradu, a ekipa iz Požarevca, koja je lider u Prvoj ligi, braniće prednost od 3:2 iz prve utakmice.

Partizan i Vojvodina će prvi susret četvrtfinala igrati 26. decembra, dok je revanš 25. januara u Novom Sadu.

M. Minić

Podeli