Sport

I Novi Pazar deo “Malih olimpijskih igara”

Generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Borisav Stanković izrazio je zadovoljstvo jer je današnjim seminarom u novopazarskoj Osnovnoj školi “Meša Selimović”, kojem je prisustvovalo 110 prosvetnih radnika, počela realizacija programa pod nazivom “Male olimpijske igre”, čiji je osnovni cilj redovna fizička aktivnost dece.

 

“Želimo da najmlađe ‘uvučemo’ u vežbanje, a za sport ima vremena. Hoćemo da divne sale, terene i budući atletski stadion napunimo decom, to je najplemenitije sto možemo uraditi za njih”, rekao je Stanković.

On je ocenio da je dobro što će Novi Pazar postati deo sistema kakav su “Male olimpijske igre”, pohvalivši saradnju i posvećenost gradskog Sportskog saveza, škola i lokalne zajedice.

“Ovo je samo jedan od programa, a radi se o poligonima za decu izvučenim iz konteksta programa fizičkog vaspitanja. Pokazali smo kako to može da se realizuje u najminimalnijim uslovima, čak i bez školske sale. Ovo radimo u 20 okruga, smatram da će Pazar biti 21. i očekujem predstavnike tog grada na završnoj manifestaciji u Pirotu, sledećeg juna”, naveo je Stanković.

Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović izjavio je da su “Male olimpijske igre” projekat čija će realizacija početi već prvih dana naredne godine.

“Zajedno sa Savezom za školski sport priredili smo praktični i teorijski deo seminara. Ovo je fantastičan projekat na kojem učestvuju osnovci od prvog do četvrtog razreda. Želimo da okupimo i uključimo što vise dece, da kroz zabavu i razne aktivnosti pokažu svoje fizičke sposobnosti”, pojasnio je direktor Sportskog saveza Novog Pazara.

Mehmedović je posebno istakao ulogu ovdašnjeg Regionalnog centra za stručno usavršavanje i Udruženja prosvetnih radnika i vaspitača u sprovođenju ovog projekta.

M. Minić

Podeli