Sport

Nadia Smailbegović u mađarskom Vašašu

Kadetska reprezentativka Srbije u košarci Nadia Smailbegović nastaviće karijeru u Vašašu iz Budimpešte, gde će provesti naredne četiri godine.

 

“Predstavnici mađarskog kluba primetili su me prošlog leta, dok sam igrala za reprezentaciju. Nadam se da ću nastaviti da napredujem i da ću zaigrati u Evroligi”, rekla je Smailbegović.

Ova petnaestogodišnja Novopazarka igra na poziciji beka, a tokom avgusta je na Evropskom prvenstvu za kadetkinje u Udinama u dresu selekcije Srbije beležila prosečno 6,9 poena i 6,4 skokova za 28,6 minuta na terenu.

“Mađarska je odlična za mlade košarkašice, a školovanje ću nastaviti u Gimnaziji ‘Nikola Tesla’ u Budimpešti. Treba da ostanem uspešna i u školi. Privikavanje na novu sredinu neće biti problem, jer morate nekih stvari da se odreknete da biste nešto postigli. Verujem i da ću zadržat reprezentativni status”, navela je Smailbegović.

Ona je prethodno bila članica Košarkaškog kluba Pazar, sa kojim je ove godine učestvovala u završnici državnog prvenstva za pionirke u Nišu. Taj klub je prošle sezone igrao u plej-ofu za ulazak u Prvu ligu, ali je ženska seniorska ekipa kasnije rasformirana zbog nedostatka novca.

“Nadia je na šampionatu Evrope u Italiji ostavila odličan utisak, pa smo, osim klubova iz Srbije, za nju imali i ponude iz Turske, Italije i Francuske. Procenili smo da je Vašaš najbolji izbor, a ugovor je dobila već posle prvog odrađenog treninga”, rekao je trener Pazara Samir Hačković.

On je dodao da je Minela Mehović iz tog kluba prešla u Radnički iz Kragujevca, kao i da su pionirke Ismihana Škrijelj i Anja Popović stalne učesnice selektivnih treninga reprezentacije Srbije na nivou regiona.

M. Minić

Podeli