Društvo

DUNP: U jedanaestoj generaciji 900 studenata

U septembarskom upisnom roku na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru do indeksa je došlo ukupno 174 brucoša. Svečani prijem studenata nove, jedanaeste generacije studenata biće organizovan 3.oktobra, a nastava za sve godine studija i sve studijske programe počeće 4. oktobra.

Na Državnom  univerzitetu u Novom Pazaru, uključujući i  septembarski upisni rok, popunjena su sva budžetska mesta za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija.  Popunjena su  i samofinansirajuća mesta, osim na departmanima  za matematičke, tehničke, hemijsko-tehnološke,  pravne i ekonomske nauke, gde je ukupno ostalo 75 mesta.

U septembarskom upisnom roku, do indeksa je došlo ukupno  174  kandidata, tako da će računajući i junski krug upisa, u novoj generaciji biti oko 900 studenata.

Uprkos činjenici da su nepopunjena mesta uglavnom na departmanima za matematičke, tehničke i hemijsko-tehnološke nauke, zanimljivo je da se interesovanje za upis upravo na te departmane, kao i ostale sa polja prirodnih nauka,  iz godine u godinu,  povećava.

Primera radi, na studijskim programima: računarska tehnika i prehrambena tehnologija ove godine bilo je znatno veće interesovanje nego ranije.

U junskom upisnom roku  dostignuta je kompletna upisna kvota na studijskim programima: vaspitač  u predškolskim ustanovama, arhitektura, rehabilitacija, sport i fizičko vaspitanje, kao  i likovna umetnost.

Svečani prijem studenta prve godine na Državnom univerzitetu biće organizovan 3. oktobra. Nastava za sve godine studija i sve studijske programe počinje 4. oktobra.

Izvor: DUNP

Podeli