Dizajneri iz Novog Pazara uspešni u Mladenovcu

Tim u─Źenika ┼ákole za dizajn tekstila i ko┼że ostvario je zavidne rezultate na 22. Republi─Źkom takmi─Źenju u─Źenika tekstilnih i ko┼żarskih ┼íkola, odr┼żanom pro┼ílog mjeseca u Mladenovcu. Pored toga ┼íto su bili najbrojnija ekipa, oni su svojim individualnim uspjesima donijeli visok plasman ┼íkoli u generalnom plasmanu.

 

Da su se napori rukovodstva u stvaranju dobrih uslova i modernizacija ┼ákole za dizajn tekstila i ko┼że isplate, pokazatelj je i uspjeh u─Źenika te ┼íkole koji su ostvarili na dr┼żavnom takmi─Źenju u Mladenovcu. Ujedno ova ┼íkola imala je i najve─çi broj predstavnika, koji su se u ukupnom plasmanu na┼íli na prvom mjestu.

Ni malo jednostavan zadatak nije bio pred djevojkama, ali zahvaljuju─çi vrijednom radu i napornim pripremama koje su u─Źenici obavili sa profesporima oni su su savladali svaki zadatak koji je bio zadat. Dobri rezultati u─Źenika i najsavremenija ┼ákola za dizajn u Srbiji preporuke su svim svr┼íenicima osnovne ┼íkole, koji se iz godine u godinu sve vi┼íe interesuju za upis ba┼í u ovu srednju ┼íkolu.

A. Ni─çiforovi─ç

 

Podeli